23 Kasım 2009 Pazartesi

uyku sonucu


Arda, Keita, Elano, Kewell aynı anda hazır durumda olduklarında ne yapacak Rijkaard diye sormuştuk, hatırlarsanız. Genel çoğunluğun 4-3-3'ün defansif güvenliğinden ziyadesiyle memnun olduğu sıralarda. Rijkaard ve ekibi de, genel çoğunlukla aynı fikirde olmalı ki, Arda ve Keita'yı yanında oturttu ve 4-3-3'ü muhafaza ederek başladı maça.

Galatasaray'da bazı oyuncuların önemli misyonları var. Örnek; Barış Özbek sahaya dinamizim katan bir oyuncu. Baros, Keita, Sabri de öyle. Elano, Arda, Ayhan gibi oyuncuların temel becerileri, pas üzerine. Nonda ve Kewell ise bitiricilikleri ile öne çıkıyorlar. M.Sarp, M.Topal, Hakan Balta'yı bu takımda var eden ise fiziksel kuvvetleri.

Sahaya çıkan 11'de pas yükü Ayhan ve Elano'ya, bitiricilik vazifesi Nonda, Kewell, direnç vazifesi ise M.Sarp ve M.Topal'a verilmişti. Ancak takıma dinamizm kazandıracak oyuncu sahada yoktu. Nitekim durarak oynadı Galatasaray, savunma hatası da içeren bir pozisyonda usta işi golünü de attı. Ama ilk 45 dakika boğucu bir Galatasaray'dan, hareketli bir Galatasaray'dan söz etmek mümkün değildi.

Nitekim ikinci yarıda da manzara çok değişmedi. Rakip Manisaspor ise dirençli bir futbol takımıydı. Ustalık işi Joshua Simpson'a bırakılmış, Ergin, Mehmet, Nizamettin ve Yaser ile de mücadele gücü hedeflenmişti. Kuvvetli bir orta saha ile oynamak, durarak oynayan Galatasaray karşısında dik durmasını sağlamıştı Manisaspor'un.

Açıkçası tribünler, takım ve teknik kadro maçı kafalarında 1-0'a bağlamış halde bitimi beklerken geldi Manisaspor golü. Ve o gol geldiğinde uykudan uyanan Galatasaraylılar gördüler ki sahada pas niteliği olan tek oyuncuları bile kalmamış. Ayhan yerini Linderoth'a, Elano yerini Keita'ya bırakmış. Gol yendikten galibiyet golünü arayacak olan sahadaki 11 şöyleydi :

Franco; Sabri, Gökhan, Servet, Uğur; M.Sarp, M.Topal, Linderoth; Keita, Kewell; Nonda

Uzatmalar dahil, kalan 10-15 dakikada sağ kanat bindirmeleri dışında gol opsiyonu kalmamıştı Galatasaray'ın. Tam da o sırada, bu hamleye karşılık Simpson-Kemal Okyay hamlesi geldi Mesut Bakkal'dan. Manisaspor adına, maçı 1-1'e bağlayacak en doğru hareketi yapmıştı Bakkal. Galatasaray, durarak oynadığı maçta, ikinci yarı değişikliklerinde dikkatsiz davranmanın cezasını, Fenerbahçe ile puan eşitliğini yakalama fırsatını teperek ödemiş oldu.

by Nurullah Bakır

Hiç yorum yok: