27 Kasım 2009 Cuma

derbiler haftasonu


Her ne kadar haftasonunun en önemli hadisesi Nou Camp'daki El Clasico olsa da futbol adına sağlam derbiler dolu bir haftasonu bizi bekliyor.
Everton - Liverpool , Arsenal - Chelsea bu haftasonunun bilinen derbileri. Lâkin bu maçlar kadar heyecanlı başka derbiler de söz konusu haftasonu boyunca. Yunanistan'da yılın maçı pazar akşamı 7'de Karaiskakis'de oynanacak. Panathinaikos, Olympiakos'a konuk olurken Pire ekibinin 2 puan önünde lider. Henk ten Cate'nin takımı için beraberlik iyi sonuç. Zico da Olympiakos'un başında ilk PAO maçına çıkacak. Fenerbahçe - Galatasaray maçlarından tecrübelidir bu kadar gerilime. Maçtan sonra bir gazeteci çıkıp da sorsa keşke İstanbul derbisi ile Atina derbisi karşılaştırmasını.
Haftanın bir başka şehir derbisi de İber Yarımadası'nda. José Alvalade'de Sporting, Benfica'yı ağırlayacak. Benfica ve Braga'nın 11 puan ardında olan Sporting için bu maçın kaybedilmesi ligde sezona havlu atılması anlamına geliyor. Benfica için ise son yıllarda Sporting deplasmanında çıkacağı en rahat maç yarın akşam 23.15'teki karşılaşma.
Haftasonunun Balkanlar'daki bir başka derbisi Belgrad'da oynanacak. Cumartesi 17.15'te Kızılyıldız Stadyumu'nda Kızılyıldız ile Partizan karşılaşacak. Uzun bir aradan sonra Kızılyıldız bir Belgrad derbisine lider - hem de 4 puan farkla- çıkacak. Maçın adamı geçtiğimiz sezon Kızılyıldız'da forma giyen, sezon başında ise Partizan'a transfer olan Cleo. Brezilyalı futbolcunun 90 dakika boyunca işi zor olacak. Transfer döneminde Partizan'a imza atınca Kızılyıldız taraftarlarlarından tehdit mesajları almıştı Brezilya futbolcu. Kızılyıldızlı taraftarların Cleo'ya özel çalışmaları olacaktır tribünde elbet.
Dolu dolu bir bayram haftasonunda futbolun bayramı bizi bekliyor...

Hiç yorum yok: