16 Kasım 2009 Pazartesi

bu ülkenin sporundan bir bok olmaz

10 bin kişi, bir Fenerbahçeli kadının ve çocuğun hareketiyle galeyana gelip ortalığı cehenneme çevirecek kadar tahammülsüzse spor müsabakası seyretmesinler götürün dağbaşında eğitip terbiye edin bu adamları. Böyle maçlardan sonra Başkanlar bu fotoğrafı verdiği sürece bu ülkenin sporundan bir bok olmaz...

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel kardeşim, iyi diyorsun da...
Fenerbahçe'nin ev sahibi olduğu maçlarda aynı olaylar yaşanıyor. Bkz. vermeye kalksam sayfa dolar. Ama en iyisi Efes - Fener maçını hatırla. Hatta en son Kadıköy'deki derbiyi hatırla... Yazarken iki takım taraftarının aynı lacivertin soyu olduğunu bil yaz... Bakalım yorumu yayınlayacak kadar medeni misin?

toolgun dedi ki...

iki tarafın seircisinin de olduğu yerle, seyircisiz maçtaki olaylar bambaşkadır. kadıköydeki derbide olanlara olay diyorsan sulu derbiyi hatırlatmak isterim. o gün saha da ölen olmaması büyük şanstı; suyu, koltuğu geçtim meşale atılıyordu.

fener'e bok atmak yerine kendi yaptıklarınızı sahiplenin, biz en azından kendi tribünlerimizi temizlemeye çalışıyoruz, böyle bir maçtan sonra başkanımızın yapacğaı en son şey de mutluluk fotoğrafı çektirmektir.

bakalım bunları kabullenecek kadar medeni misin?

Turgay Kaygun dedi ki...

aynı dağ başına senin verdiğin örneklerdeki tahammülsüz Fenerbahçelileride koayarız yesinler birbirlerini. ancak öyle öğrenirler zaten.

Bu arada postu yayınladık ama keşke sende ismini yazsaydın ;)

Adsız dedi ki...

Madem onayladın devam edeyim.
Öteki takımların taraftarları sevinmesin, iddialı maçlar da, kendi derbilerinde aynı sahneler yaşanır...
Bkz. Türk insanı

Adsız dedi ki...

Olay Fener ya da Galatasaray değil zaten. Olay biziz, bizim insanımız. Katılıyorum yazıya. Biz hiç bir haltı hak etmiyoruz ya. Kurunun yanında yaş da yensin. Kapatsınlar lig mig olmasın, hak etmiyoruz hiç bir şeyi.

Serhat dedi ki...

@Anonymous
Yahu zaten blogun sahibi "bu ülkenin sporundan bir bok olmaz" demiş başlıkta, taraf olmamış. sen hala gs-fb muhabbeti yapıyorsun. aslında senin gibi taraftarlar olduğu sürece bu ülkenin sporundan bir bok olmaz.

Mustafa Yüksel dedi ki...

öncelikle kötüye örnek olmaz , dün baskette yaşananlar ,sulu derbi daha beterdi. tartışmasına girmiyorum. sadece bir şeye dikkat çekmek istiyorum ;futboldaki son fb -gs derbisinden sonra Fenerbahce Spor Klubü sahaya yabancı madde atan kişileri resmi sitesinden mimlemiş , kombinelerini iptal etmiş ve hatta bu kişiler hakkında dava açmışken , gs spor klubunun bu maçtan sonraki görüntüsü budur. 3 aşağı 5 yukarı türkiyede taraftar profili aynıdır, buna kabulum. fakat yönetim anlayışı olarak gs, bjk ve diğer kluplerin Fenerbahçe Spor Klubüne yetişmeleri için daha bir ton ekmek yemeleri lazım.

Adsız dedi ki...

@Serhat
Benim gibi yazının tonunu, belki de görselin etkisiyle yanlış anladı ama sonuç olarak şunu dedi: "Yazarken iki takım taraftarının aynı lacivertin soyu olduğunu bil yaz..."

Eeee, nesi var dediklerimin, aslında hepimiz hemfikirmişiz...

De... Ortamı germe...

Selim dedi ki...

@Mustafa Yüksel
"fakat yönetim anlayışı olarak gs, bjk ve diğer kluplerin Fenerbahçe Spor Klubüne yetişmeleri için daha bir ton ekmek yemeleri lazım." demişsin. Ama Fb yönetiminin diğer klüplerin yönetimine yetişmesi için ilk önce ahlaklı olmayı öğrenmeleri gerekiyor. Keza camianın da öyle... Artık biraz kendinize batırın çuvaldızı. Tüm pisliğin altından neden hep aynı camia çıkıyor acaba?

Unknown dedi ki...

Aynen katiliyorum yazilanlara. Bu Adnan Polat ve Yigit Sardan gibi yoneticiler capulcu taraftar gruplarini dagitmadigi hatta sahiplendigi surece Galatasaray'dan da ulke sporundan da bir bok olmaz.

Ama ayni sekilde, uc hafta once kendi mabedinde kendi seyircisi olay cikarip, kafa goz yarip kulubu rezil ettikten sonra bu yasananlarin etkisini hafifletmek icin, Fenerbahce taraftarinin girisinin yasak oldugu bir macta salona biri kadin olmak uzere gorevleri capulcu Galatasaray taraftarini provoke edip rezalet cikartmak olan birkac insani gonderenlerden de bir bok olmaz. Henuz bitmemis, galibi belli olmamis, uzatmalarla devam edecek bir macin normal suresi biter bitmez iki Fenerbahceli neden sevinc gosterileri yaparak Galatasaraylilara el kol hareketi yapar? Cunku oyle denmistir. Ha bu tribune giden Galatasaraylilarin buyuk bolumunun capulcu oldugunu ve bunlarin yonemimce neredeyse korundugu gercegini degistirir mi? Degistirmez tabi. Ama Aziz Yildirim ve etrafindakiler de cok iyi birer stratejdirler, gecen seneki Efes Pilsen ve bu seneki Galatasaray maclari karsinda dengeyi kurmak icin onlar icin cok zor degil. Hele Galatasaray'da boyle bir taraftar kitlesi varken.

NoNeedToSay dedi ki...

Arkadas bizim insanımız çağdışı , horoz dövüşünde bile böle magandalık yapacak kadar gerikafalı tamam da şimdi 70 milyondan cıkan adamlara bakarmısın ??
Ya taraftar kimliğine gürünmek istemiorum ama girmek zorundayım . Su olaylardan sonra Su GS gibi büyük bir kulüpte başkan diye gezinen adama bakın!! bumu yani 70 milyondan Gs ye başkan olacak adam. ? Bumu sporu yönetecek olan insanlardan biri ?? Tamam Fb , Gs taraftarı ayrımı yapmıorm ikisinde de war suc kabahat ama başkanın şunu yapması kadar vahim bir durum olamaz. Yazıklar olsn! En azından durdurmaya calıs bişiler yap kına taraftarını... (hic isteğini içinden gelerek yapacagını düsünmüorm ama en azından yap be kardeşim) Anca 8 şişe su atıldı yok gözüne geldi yok polis ol git diye açıklama yaparsın !! En azından FB taraftırını Bak TARAFTARLAR DeĞİL (sadece 8 taraftar) şişe atanları emniyete bildirmiş ve kombinelerini iptal etmiş bir klup , Stadda küfürü engellemeye çalışan bir kulup başkanı , diğer taraftan 3600 pet şişenin atıldıgı macı unutmus su Fotografı cektirecek kadar düşücesiz bir başkan . . Ya Tamam Taraftarların hepsi suclu ama BAri sunu yapma BaşKAN bari biraz dogruyu örnek AL ..
Bu kadar olaya ragmen DUR diyemecek bir federasyon , kanunu koyamayacak , ben burdayım diyemeyecek Sizede YUH diorm.

ako dedi ki...

@Mustafa Yüksel

Adnan Polat sorumluların peşini bırakmıycaz dedi. Ne yani galip geldik diye sevinmiyecek miyiz?

40 dakika boyunca hiç bir olay yaşanmamış , küfürlü tezahürat yok denecek düzeyde, maç uzatmalara gitmiş. Kendi bilmez bir kadın iki metre mesafeden binlerce insanı galeyana getirmeseydi bunlar yaşanmazdı.

Mustafa Yüksel dedi ki...

@Selim okuduğunu bi anla güzel kardeşim önce

@ako Bu tip her olaydan sonra "sorumluların peşini bırakmıyıcaz" gibi beylik laflar edilir, hiç de somut hareketlerde bulunulmaz. İnşallah dediğin yapar Adnan Polat da kendisini ilk alkışlayan ben olurum. Olayı Demet denilen hatunun fitillediği kısmına ise katılamayacam. Çünkü bundan öncesinde de sahaya yabancı maddeler atılmaktaydı , demet kişisinin bu hareketi olayları alevlendirdi. Sana arkadan küfür ediliyor , yabancı madde atılıyor sen de yapmaman gerektiği halde orta parmak gösteriyorsun tribüne. Bunu daha önce arda da yaptı , emre de yaptı. İnsanları bu konuma getirmeyeceksin, dik duracaksın taşkınlık yapanın kafasını koparacaksın yönetim olarak. Bu işle böyle çözülür.

futbolvefenerbahçe dedi ki...

Evet belki en gelişmişimiz bile bir derbi maçında rakiple maç seyredecek düzeyde değiliz artık 50 sene öncek gibi. Bunu da beklemiyor yada özlemiyoruz ve anlamakta zorluk çekmiyorum.
Ancak maç sonu kızdırmalarını yaşayamayacak ve kaldıramayacak kadar gelişmemişliğin sonucudur bu. Aziz'in, Adnan'ın müridi gibi davranmanın, bunu bir dava halinde yaşamanın sonucudur. P.tesi ben işe/okula nasıl giderim, benim takımım nasıl kaybeder? Bunun hesaplaşmasını içinde tamamlayamadığın zaman dışa vurumu böyle olur. Ne zaman ki gerçek, mantıklı bir birey haline dönüşeceğiz, Aziz'in Adnan'ın aklıyla değil o zaman derbimizi kurtaracağız. Ancak bu gelişmeyi de bu taraftar topluluğunu doğru gütmeye ve her takımda bulunan zihin gerici, mide bulandırıcı yöneticilerden arındırıp bunu bir savaş ve sidik yarışından çıkarttığımızda rahatlayacağız. Kendi kendine olmasını beklemek hayalcilikten bile öte değil şu anda.

Kemal dedi ki...

10.000 taraftara dönüp el hareketi yaparsa birisi, o taraftarın sakin olmasını bekleyemezsin. Olayı görenler celallenir, diğerleride ne olduğunu anlamadan atlar sahaya. Yapılanlar onaylanamaz mutlaka herkes hakettiği cezayı alıcaktır, ama tahrik burada en büyük suç gibi görünüyor ve bence yönetim ve teknik kadro dışında hiçbir FB li alınmamalıydı salona.

Unknown dedi ki...

@Mustafa Yuksel

"Demet kisisi" gibi garip bir tabirle gonderme yaptiginiz hanimin kim oldugu; daha once hangi basketbol musabakalarinda olaylara karistigi; cinsiyetine binaen tercih edilmesi; Fenerbahceli olmasi nedeniyle girisinin yasak oldugu salona hangi direktifler uzerine, hangi cesaret ve iradeyle girebildigi; pek akliselim olmadiklarini her akliselimin tahmin edebilecegi +100 kisilik bir holigan grubuna hangi motivasyonla hareket cekebildigi gibi hususlar Fenerbahce yonetim anlayisinin bir bakima aynasidir. Acik acik diyorum ki sizin o "digerleri seviyesine yaklasamadi yonetim anlayisinda" dediginiz Fenerbahce Spor Kulubu gonderdi o hanimi ve etrafindaki birkac kisiyi o salona. Cunku Aziz Yildirim ve ekibi biliyor Efes-Galatasaray maclarinda cok fena rezil oldu kulubu, o kadar Turkiye'nin en uygar kulubu Fenerbahce propagandalirinin oldugu bir donemde. Bir denge yakalamak lazimdi, hayir Galatasaray Fenerbahce'den daha alcak bir kulup! imaji yaratilmaliydi derhal, ve sonuc olarak bu ahlakdisi hamleyle, Galatasaray'in zayif noktasi olan capulcu taraftar kesimini kiskirtarak Galatasaray'a zarar verdi. Dolayisiyla "uygarlik emsali" Aziz Yildirim'inizi ve ayni kafa yapisindaki camianizi Turkiye'ye ornekmisler gibi gosterme cabaniz saf kulup askindan ote diger insanlari salak yerine koymaktir. Ama kimin yonetim anlayisi nasil olursa olsun hep ayni noktaya geliyoruz. Bir seyleri zivanadan cikarmak, ulke sporunu kavgaya suruklemek icin gereken insan kitlesi, insan gucu ne derseniz deyin hep mevcuttur. O insan toplulugunun kalitesi Turkiye denilen yerin tum sorunlariyla ayni konu iste. Ben bu uygarlik meselesini bir kenara koyarak ve buyuk Fenerbahcemin buyuk yonetimini hakli cikaracak bir kanaldan akmak isterim derseniz, size bu yolda bol sans dileriz.

not: Cok ozur dilerim blog sahiplerinden, konuyu dagitarak cok yer isgal ettigim icin.

efsane78 dedi ki...

buyun herkezde nedense agızbirligi etmiş,maça giden arkadaşlarımdan aldıgım bilgi
maç boyunca küfür edildigi,maç boyunca rakip takımın benchinin arkasındaki 3-5 kişiyi taciz etmeler,küfürler oluyor.sahaya 3-5 dangalak giriyor,ama suclu olan gs olmuyor.

blog sahibined katılıyorum.bü ülkenin sporundan cacık olmaz böyle amigo ruhlu yöneticiler varken.inşallah gereken cezalar verilir olayları yapan insan müsvettelerine..

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

Sporda para, para kırolarda oldukça, bu böyle gider...
Eğitimsiz, sporun özünü bilmeyen, hayatında hiç spor yapmamış, fair play ruhuyla beslenmemiş fanatizm odaklı yöneticiler ve bu yöneticilerin gaza getirdiği sefil taraftarlar oldukça hiçbir şey düzelmez...
Bunu renk ayrımı olmadan söylüyorum, tüm takımlarda aynı...profesyonelinden amatörüne ...