15 Kasım 2009 Pazar

mısır lobisi


Fotoğraftan da belli oluyor maçın ne kadar gerimli geçtiği. Nacional'de top koşturan Rafik Halliche'nin savaştan çıkmış haline bakınca. Mısırlılar saha dışında oynanabilecek bütün oyunları oynadılar ve en azından seriyi play-off maçına götürmeyi başardılar. Üstelik play-off maçı da istedikleri gibi Sudan'da oynanacak. Ki Cezayirliler maçın Tunus'ta oynanmasını istiyordu.
Maça dair söylenecek şeyler belirli. Mısır 2. golü bulana kadar maç uzayacaktı. Hakem 2 dakika durmayan maçı 6 dakika uzatarak belli etmişti niyetini.
90+5'te de gol geldi. Böylesi daha hayırlı oldu Cezayir için. Maç 2-0 bittikten sonra yaşadıklarını düşününce, Güney Afrika vizesi almaları pek hayırlı olmazdı.

Maçın bitiminin ardından Cezayirli futbolcular ve kafilesinin stadyumdan çıkmasına 2 saat müsaade edilmedi. Ki görüntüleri de bir sonraki postta koyacağım. Cezayirli taraftarlar otobüslerle otellerine giderken Mısırlıların saldırısına uğradılar.
Anlayacağınız Mısırlılar maçtan sonra ellerinden geleni ardlarına koymadılar ve Cezayirlileri çarşamba öncesinde hem zihinsel hem de fiziksel olarak epeyce yıprattılar. Dağhan Irak'ın da dediği gibi "FIFA'nın kıtadaki en büyük iki stada sahip ülkeyi kolay kolay küstürmeye cesaret edebilmesi" pek de kolay değil. Üstelik de bu ülke 1990'dan sonra ilk kez dünya kupasına katılmaya bu kadar yaklaştıysa...
Son bir söz de Amr Zaki'ye söylemek lazım. Bu kardeşe futbolun tek kişilik bir oyun olmadığı, aldığı her topu kendisinin kullanmasının takımın yararına değil de zararına olduğunu izah etmeli...





Fotoğraflar: CRIS BOURONCLE/AFP/Getty Images - REUTERS/Zohra Bensemra - REUTERS/Asmaa Waguih

Hiç yorum yok: