23 Aralık 2009 Çarşamba

del potro / messi

Sporseverlere Messi mi yoksa Del Potro mu daha başarılı diye sorsanız cevapların yüzde 90'ı Messi olur herhalde.
Tabi bu soruyu Arjantin'de sormamak gerek. Arjantinli spor yazarları derneği 2009 yılının sporcusunu seçmek için yaptıkları oylamada ilk sırayı Del Potro'ya vermişler. Tamam Amerika Açık'ı kazanmak zor bir şey ancak sezonu 6 kupa ile tamamlayıp Fifa ve Altın Top ödüllerini kazandıktan sonra ülkesinde ikinci sıraya atılmakta ilginç bir şey.
Messi'nin Arjantin Milli takımında ki performanslarının tartışıldığını biliyoruz. Son olarak Barcelona'nın Kulüplerarası Dünya Kupası finalinde Estudiantes'i yenmesi de Messi'nin ülkesindeki imajını zedeleyen unsurlardan birisi oldu.
Arjantinliler de cezayı bu şekilde kestiler.

3 yorum:

aks111 dedi ki...

Messi nin ödülleri toplaması tabiiki onu favori haline getiriyor ama zaten arjantin futbolda hep başarılı bi ülkedir hep futbolcu çıkarır.Bireysel bir spor olan teniste iste o kadar kolay olmuyo işleri ve en son amerika açığı ne zaman bir arjantinli kazanmış ona bakmışlardır herhalde ödülü del potroya verirken.

Ezgi dedi ki...

Bir de şöyle bir durum var. Mesela ATP resmi sitesinde yılın en iyi 5 oyuncusu listesi yayınlandı geçenlerde ama liste en iyi oyunculardan ziyade o yıl çıkış yapan, dikkat çeken oyuncuları içeriyordu. Bir Nadal, Djokovic yoktu mesela. Belki burda da buna benzer bir yaklaşım olmuştur. Zaten Messi'nin başarısına Arjantinliler alıştı. Del Potro bu yıl çok büyük bir çıkış yapınca gözler ona kaymıştır.

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

çok yerinde yorumlar teşekkürler arkadaşlar...belki arjantinliler spora daha geniş bir açıyla bakıyorlardır...