22 Aralık 2009 Salı

lille kimdir? nedir?


Biraz geç oldu ama yinede yararlı olacağını düşünüyorum. UEFA Avrupa Ligi kura çekimi sonrasında herkes Liverpool'dan bahseder oldu ancak ilk olarak Lille engelini aşmak gerekir.
Türk basınında ortak kanı Lille takımının Fenerbahçe seviyesinde olmadığı ancak uyarmak gerekir beklenmedik taş baş yarar.
Lille neyin nesidir biz Fransa'da sadece Lyon, Marsilya, PSG ve Bordeaux tanırım diyenler için mütevazı bir analiz:
Lille Fransa Ligi'nin en formda takımı (Fransa ile Türkiye ligleri arasında ne fark var diyenler için Lyon ile Bordeaux'nun bizim hiçbir takımımızın bulunmadığı Şampiyonlar liginde yollarına devam ettiklerini hatırlatırım).
Lille 33 golle Fransa Ligi'nin en çok gol atan takımı (Fransa Liginde gol mü atılıyor ki diyenler için Fransa Liginde maç başına gol ortalamasının 2,45 olduğunu hatırlatırım)
En tehlikeli oyuncuları Gervinho (o kimdir yaw diyenler için Fildişi Sahili futbolcunun Belçika'dan geldiğini henüz 22 yaşında olduğunu ve sezon başında isminin Arsenal ile anıldığını hatırlatalım)
Gervinho'nun yanısıra Frau, Landreau, Mavuba, Hazard, Rami gibi milli takım seviyelerinde oyuncuları bulunduğunu hatırlatıyorum...
Son olarak Lille takımının fizik gücü yüksek ve iyi pas yapan bir takım olduğunu da ekleyelim...
ve hayırlı olsun diyelim :)

2 yorum:

Ortega dedi ki...

Lille'i geçmeden Liverpool'u konuşmak, düşünmek ne yazık ki gerçekçi olmamakla alakalı.

Lille yazıda da belirttiğiniz gibi Fransa'nın en formda takımı, buna ek olarak Avrupa'nın en formda 3 takımından biridir diye de büyütebilirim yorumu hatta.

Adsız dedi ki...

analiz de şöyle bir yanılgı var ki fransa'da liginde az gol atıldığının sanılıp lille'in 33 gol atması lille'in başarısını sıradışılaştıran bir şey olacakken burada normalleştiren bir etkenmiş gibi gösterilmiş.

"az gol atılan fransa ligi'nde 33 gol attılar." cümlesi daha bir vurucu olurdu kısaca.