12 Ocak 2010 Salı

gilbert’ın ağababası jayson williams


NBA, oyuncuların bireysel silahlanmaları, Gilbert Arenas’ın şimdilik süresiz cezası…

Yakın geçmişte benzer bir deneyimi acı bir şekilde tadan Jayson Williams, kazara işlediği cinayetin cezasını tam 8 yıl sonra çekecek. 1990’da NBA’e adımını atan 2,08 metrelik power forvet, 1992’de katıldığı New Jersey Nets’le çok önemli başarılara imza atmasa da döneminin en saygın savunmacılarından ve özellikle ribaunt canavarlarından biri haline gelmişti. Müzmin sakatlığı, parke üzerinde birçok insanın sevgisini kazanan Williams’ın kariyerinin sonunu getirirken, oyunculuk döneminde de zaman zaman başına iş açan silah merakı ise kendi hayatını karartmakla yetmemiş gibi, bir de can aldı. 2002’nin Sevgililer Günü’nde özel bir davet için Williams’ın misafirlerini, ünlü oyuncunun 2800 metrekarelik malikanesine taşıyan limuzin şoförü Costas ‘Gus’ Christofi, Williams’ın elinde oyuncuk gibi dolaştırdığı tüfekten çıkan kurşunun hedefi oldu. Williams, malikanesini gezdirdiği arkadaşlarına silah koleksiyonu gösterirken, sadece bir gözünü kontrol ettiği ve emniyet kilidine bakmadığı pompalı tüfeği ateşlemiş, kör kurşu Christofi’nin boynun bulmuştu.

Kaza mı kasıt mı?
55 yaşındaki Christofi’nin ölümüyle NBC’deki yorumculuk işin de kaybeden Williams, görgü şahitlerinin ifadeleri de hesaba katıldığında tam manasıyla ayvayı yemişti. Önce bizdeki kan pası misali, Christofi’nin ailesine 2,75 milyon dolar ödedi. Ardından jüri, kasıt ve kaza arasındaki kalın çizgide kararsız kalınca dava ‘kaza’ olarak kayıtlara geçti. 2006’da temyiz için tekrar açılan dava, mahkeme kararlarıyla sürekli ertelenip günümüze kadar gelmişti.

Peki Williams bu dönem içinde neler yapmıştı. Daha önce yakın arkadaşı New Jersey Jets oyuncusu Wayne Chebret’i az daha yaraladığını özgeçmişinde itiraf eden Williams, 1992’de Chicago’da bir bar korumasının kafasında bira bardağı kırmış, iki yıl sonra ise bir spor salonunun park alanında havaya ateş açmıştı. Geçen yıl eşi tarafından terk edilen eski NBA yıldızı, 2009’un nisanında Manhattan’da bir otel odasında ilaç içerek intihara kalkılmış, mayısta ise bir bar kavgasına karışmıştı. Üç ay önce babasını kaybeden Williams, geçen hafta New York’ta içkili araç kullanırken yakalanmıştı.

8 yıl sonra suçunu kabul etti
Hayatı bu derece allak bullak olan Williams, kazara adam öldürme suçunun temyizinden kasıt çıkmasından mı çekindi, yoksa yıllardır taşıdığı vicdani rahatsızlığı biraz olsun dindirmek mi istedi bilinmez, suçunu kabul ederek 8 yıllık davanın gidişatını hızlandırdı. Bu itiraf ise, geçen yıl son vermek istediği hayatının en az 18 ayının hapishanede geçmesi manasına geliyor. Silah taşıyan NBA oyuncularına duyurulur!

by Tarık Dağlı

Hiç yorum yok: