15 Ocak 2010 Cuma

avustralya açık'ta ana tablo


Yılın ilk Grand Slam'i - benim de en sevdiğim- pazartesi günü Melbourne'de başlıyor. Havanın bir 42 dereceyi gördüğü ve tenisçilerin güneş kremlerinin yardımınayla antrenma yaptığı; ertesi gün ise rüzgarın şiddeti nden antrenmanda servis atmanın bile zorlaştığı Melbourne'de dün gece kuralar çekildi ve hem erkekler de hem de kadınlar da ana tablo belli oldu.
Kadınlarda Justine Henin ve Kim Clisjters ana tablounun alt kısmında yer alıyor. Henin ikinci turda Elena Dementieva ile eşleşecek. Rus raketi geçerse üçüncü turda olası bir Jelena Dokic maçı bekliyor Belçikalıyı. Çeyrek finale gelirse de iki Belçikalı Henin ve Clijsters oynayacak. Ki ana tablonun alt tarafına baktığımızda bu maçın galibi büyük ihtimalle finalist de olur. Ana tablonun altında Safina, Maria Sharapova, Kuzetsova ve Jankovic bulunuyor.
Ana tablonun üst tarafında iki Williams'ınd abulunması bizi finalde Serena-Venus eşleşmesinden koruyor. Ana tablonun üst tarafı daha zorlu gibi duruyor. Zvonareva, Ivanovic, Vesbina, Azarenka, Wozniacki, Radwanska, Hantuchova, Moulik ve Ouiden de ana tablonun üst tarafinda...
Erkeklerde ana tablonun üst tarafı daha zorlu gibi duruyor. En azından Federer'i zorlaması muhtemel isimlerin hepsi oraya gitmiş. Son iki maçtır İsviçreli'yi yenen Nikolay Davydenko çeyrek finalde kendisini bekleyebilir. Yine Lleyton Hewitt ya da Marcos Baghdatis üçüncü turda, Novak Djokovic de yarı finalde denk gelebilir İsviçreli'ye. Tabi Tsongo, Verdasco, Gulbis ve Soderling'in de ana tablonun üst tarafında olduğunu belirtmekte yarar var.
Ana tablonun alt kısmında rafael Nadal'ın kısmetinde ise Andy'lerden hem Murray hem Roddick olanı bulunuyor. Murray olanı Nadal ile çeyrek finalde eşleşme olasılığına sahip. Tabi son bir haftadır sakatlık sorunlarıyla uğraşan Gael Monfils'i geçmesi halinde İskoç raketin. Roddick ise Del Potro ile çeyrek finalde görüşebilirler.

Hiç yorum yok: