12 Ocak 2010 Salı

super bowl biletleri uçuyor!


NFL'de normal sezon bitti 7 Şubat'ta oynanacak Super Bowl'a bir aydan az bir süre kala play-offlarda ilk turlar da sona erdi. NFL yönetimi bu arada Miami'de oynanacak Super Bowl biletlerini de satışa çıkarttı. 500 ile 1000 dolardan satışa çıkan kısıtlı sayıda bileti alamayanların üzülmesine gerek yok. 74 bin biletten bir tanesinin cebi dolu bir istek sahibine düşme olasılığı yüksek.
NFL 74 bin biletin tamamını Super Bowl finalistlerine vermiyor. Biletler; finalist takımlara yüzde 17.5'ar, ev sahibi Miami Dolphins'e yüzde 5, ligdeki diğer 29 takıma yüzde 34.8 ve  NFL yönetimi ile sponsorlara yüzde 25.2 oranında bir payla dağıtılıyor.
Finalist takımlara verilen yüzde 35 dışında kalan biletler genelde ikinci el -bizim bildiğimiz karaborsa- satışa düşüyor. Şu sıralar 500 ile 1000 dolar arasında değişen biletlerin ikinci elde bulduğu değer 2 bin dolardan başlayıp 5 bin dolara  kadar çıkabiliyor. Tabi çeşitli faktörlerle bu biletlerin fiyatlarının daha da artması mümkün. Dallas Cowboys'un ya da Brett Favre'in Vikings'inin Super Bowl yapması biletlerin 7 bin dolar tavan yapmasına neden olabilir.
Dediğimiz gibi Super Bowl'a daha bir ay var. Özellikle şubat'ın ilk haftasında bilet fiyatlari 10 bin doları da geçerse şaşırmamak lazım...

Hiç yorum yok: