12 Şubat 2010 Cuma

tenis sporu bayanlarda neden bu kadar sıkıcı oldu ?

Son sezonlarda tenis sporu bayanlarda garip bir hal aldı. Geçen sezon Rolland Garros'u kimin kazandığını hatırlayanınız var mı? (Uzmanlar hariç tabi ki). Açıkçası hayatının büyük bir bölümünü Fransa'da geçirmiş ve Rolland Garros'u ne olursa olsun kaçırmayan bir sporsever olarak az önce hatırlamaya çalıştım ancak nafile. Gidip internetten bakmak zorunda kaldım.

Bayan tenisindeki önemli isimlere göz attığımızda Serena Williams, Venüs Williams, Ana İvanovic, Dinara Safina, Jelena Jankovic, Kim Clijsters, Justine Henin, Elena Dementieva, Maria Sharapova vs... (şimdi hepsini saymayalım) bu isimleri birbirinde ayıran çok önemli özellikleri var mı?
Şahsi fikrim (benim yapmış olduğum bir tespit), bayan tenisçiler arasında çok büyük bir fark yok. Kim Clijsters verdiği ara sonrasında geri dönüp Amerika Açık'ta şampiyonluğa ulaşırken, vatandaşı Justine Henin Avustralya Açık'ta final oynadı. Bu iki sporcu da bir yıldan fazla bir süre kortlardan uzak kaldılar. Bir sporcu bu kadar önemli bir ara verip ardından hemen bir Grand Slam turnuvasında başarılı oluyorsa o sporun hiçbir gelişme göstermediğini rahatlıkça söyleyebiliriz herhalde.

Son olarak hangi bayan tenis müsabakasında heyecanlı bir mücadele izlediniz ? Hangi raket sizi etkiledi (fiziğiyle değil) ? Hangi maç sonrasında televizyonu keyifli bir şekilde kapattınız ?
Açıkçası ben geçen sezon bayan maçlarına bir setten fazla dayanamadım.

Son olarak Avustralya Açık'ta sergilenen tenis kıyafetleri bu sporun bayanlarda sadece sex appeal ve gösteriş anlamına geldiğini, bu nedenle de yatırım yapan sponsorların sportif başarıdan ziyade güzel bir fizik peşinden koştuklarını ortaya koydu. Bayan raketler modellikten vazgeçip tenis oynasalar daha iyi olur...!

Not: Bu arada Rolland Garros 2009'u Svetlana Kuznetsova kazanmış ;)

5 yorum:

aks111 dedi ki...

Dementieva ve kuznetsova maçları keyifli oluyor ama o da rakiplere göre tabi.Birbirleriyle oynadılarmı zaten kaliteli olduğu kesin.Başkada sayamıyorum cidden durum kötü :).

K. A. dedi ki...

svetlana yazılı değil sandım. yorum olarak yazasım gelmişti. juju ve kim kong olmadan seyir zevki düşmüştü gerçekten. geçen seneden caro'nun se championships'te dubai'de sakat sakat aldığı maç geliyor aklıma. o ağrı ve acıya rağmen o sıcakta kortta kalmıştı ve maç bittiğinde raketini baston gibi kullanarak yürümüştü. tabii geçen sene kim kong'un dönüşü geliyor bir de aklıma. bence belçikalıların olması wta tour'u eski günlerine döndürebilir. bir de gelecek sene istanbul gelecek se championships. bu isimler bir yere gitmesin, canlı canlı istanbul'da izleyelim. bu sene wta tour daha izlenebilir bir hâl aldı.

PIERREMANU dedi ki...

Sert zeminde Sharapova'yı izlemekten zevk aldığımı söyleyebilirim.

Plaza Gurusu dedi ki...

Justin Henin - Dinara Safin karsilassa yine de zevksiz olur mu?

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

Justin Henin - Dinara Safina sert zeminde karşılaşsa keyifli olabilir katılıyorum