4 Ağustos 2010 Çarşamba

ingiltere altyapıda yeni dönem

Malum İngilizler milli takımlar düzeyinde son yıllarda hayal kırıklıkları yaşıyorlar hem alt hem de üstyapı takımlarında. Premier League Yönetimi bu durumun önüne geçmek için yeni bir planı devreye sokuyor. Söz konusu plana göre, genç oyuncuların üç antrenörle çalışması koşulu getiriliyor. Böylece İngiltere Milli Takımlarına verilecek oyuncuların kalitelerinin artacağına inanılıyor.
Plan çerçevesinde, Premier League Akademilerinde eğitim gören 9-16 yaş arasındaki futbolcular 15 ile 20 saat arasında bir süreyi  antrenörlerle çalışarak geçirme fırsatını yakalayacak. Bu süre, şu anda beş saati aşmıyor. Ajax altyapısında yer alan genç bir futbolcunun antrenörlele geçirdiği süre yılda 6 bin saati buluyor. İngiltere'de ise bu süre 2 bin 500 saat. Öngörülen plan ile hedef bu süreyi 10 bin saate çıkarmak. 
Söz konusu plan sadece Premier League Akademilerinde değil, futbol okullarında da uygulanacak. En azından premier League'in CEO'su Richard Scudamore'un demeçleri bu yönde. 
Postun sonunda durumla ilgili ilginç bir istatistiğe de yer verelim; Geçtiğimiz sezon Premier League takımlarının kadrosunda 22 İngiliz futbolcu bulunuyordu. Buna karşın dünya kupası için dengeli bir kadro oluşturamamıştı Fabio Capello....

Hiç yorum yok: