3 Ağustos 2010 Salı

j-league'de köklü değişiklikler

İki hafta önce Japonya Futbol Federasyonu'nda başkanlık seçimleri yapıldı. Futbol Federasyonu başkanlığına Junji Ogura getirildi. Yeni federasyon başkanı Japon futboluna dair köklü değişiklikler yapacağının  sinyalini seçimlerden önce vermişti. Başkan seçilmesinin ardından da ilk icraatının "J-League'in takvimini değiştirmek olacağını" açıkladı.
Mart ayında başlayıp aralık ayı başında sona eren lig, Avrupa futbol sezonuna uygun hale getirilecek. Böylece milli takım için daha avantajlı koşullar oluşturulacak. Ki bu koşulların başında da uluslararası arenada daha rekabetçi bir milli takım oluşturmak bulunuyor.
J-League'in, Avrupa sezonuna uygun hale getirilmesi için 2015 yılı hedefleniyor. Fakat geçiş sürecinin on yıl sürebileceği de ifade ediliyor. Japonya Futbol Federasyonu'nun bu yeni planında öncelik ülkenin kuzeyinde yer alan kulüplerin olacak. Yoğun kış koşulları ve özellikle don nedeniyle yeni takvimde zorlanabilecek olan kuzeydeki kulüplerin tesisleri kış koşullarına uygun hale getirilecek, stadyum zeminlerinin alttan ısıtmalı hale getirilmesi için yatırım yapılacak.  

Hiç yorum yok: