7 Ağustos 2010 Cumartesi

jingjing'in belirsiz geleceği

Çin spor tarihindeki en başarılı kadın sporcu olarak kabul ediliyor Guo Jingjing. Katıldığı iki olimpiyatta -Atina 2004 ve Beijing 2008- dördü altın olmak üzere toplam altın madalya kazandı Çinli sporcu.
İki yıl önce 2008 Yaz Oyunları'nın ardından Jingjing'in aktif spor yaşantısına son vereceği ve sporu bırakacağına yönelik dedikodular çıkmıştı. Fakat Guo Jingjing, geçen aralık ayında Doğu Asya Oyunları'nda mücadele ederek bu dedikoduların asılsız olduğunu göstermişti. En azından o dönemde yapılan yorumlar bu yöndeydi.
Fakat Jingjing'in Kasım ayında Çin'de yapılacak 16. Asya Oyunları'nda yarışacak Çin atlama takımında yer almayacağının açıklanması Çinli sporcunun sporu bırakabileceğine dair bir işaret olarak algılandı.
Geçen aralık ayından bu yana hiçbir müsabakaya katılmayan Guo Jingjing'in kendisine yapılan eleştirilerden dolayı sıkıldığı biliniyordu. Çinli sporcu yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve ulusal şampiyonalarda çok fazla yer almaması, kamuoyu ile yakın ilişkilerde bulunmaması nedeniyle yerel spor otoriteleri tarafından sıkça eleştiriliyordu.
Guo jingjing'in hakkında çıkan dedikodularının hangisinin doğru olduğunu anlayabilmek için kendisinin yapacağı açıklamaları beklemek gerekliyor galiba...

Hiç yorum yok: