1 Ağustos 2010 Pazar

23 yıllık rekor & blanka vlasic, son gün & finaller

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda son güne geldik. Dün akşam Nevin Yanıt'ın harika performansı ve kazandığı Avrupa şampiyonluğu ile turnuvanın en heyecanlı gününü geride bıraktık. Bugün is sadece finallerden oluşan bir gün izleyeceğiz her şampiyonanın son gününde olduğu gibi.
Akşamın merak edilen konularından biri Blanka Vlasic'in Stefka Kostadinova'nın 23 yıllık rekorunu geçip geçemeyeceği. Bulgar atlet 23 yıl önce, 1987'de Roma'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yüksek atlamada kırdığı 2.09 metrelik rekor bir türlü kıralamadı. Geçtiğimiz ekim ayında 2.08'i geçen Blasic'in Barcelona'da rekoru kırma ihtimali var. Bugünkü Observer'da Anna Kessel'a eğlenceli bir röportaj veren Hırvat atlet,  "Rekor günün birinde kırılacak, kıran ben mi olurum bilemiyorum. 2.08'den bir sonraki adım tabi ki rekor" diyor. Blanka Vlasic'in yarışacağı "Kadınlar yüksek atlama" finali Türkiye saati ile 20.30'da başlıyor. Bu finalde Burcu Ayhan'ın da yarışacağını unutmamak lazım.
Gecenin diğer önemli finali, tabi bizim açımızdan 5 bin metrede. Elvan Abeylegesse ve Alemitu Bekele'nin de yarışacağı 5 bin metre finalinde iki madalya birden kazanmamız mümkün.
Birbirinden güzel finalleri izleyeceğimiz Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın final günü yarışlarının "timetable"ına şuradan ulaşmak mümkün...

Hiç yorum yok: