14 Aralık 2008 Pazar

charles smith & carlos arroyo

Euroleague'de haftanın istatistiklerine imza atan arkadaşlar Charles Smith ile Carlos Arroyo oldu. Smith sezon başından beri Efes Pilsen'in en büyük sorunu. Onun top kullanmasının sınırlandığı, hücumda top çevrildiği zaman Efes Pilsen'in iş yaptığını görüyoruz. Fakat genelde toplar setin sonunda değil de başında Charles Smith'e geldiğinde hücum seti tamamlanmadan top potaya yollanıyor Amerikalı tarafından. Bu daha çok Abdi İpekçi'deki maçlarda kendini gösteriyor. Hele ki Efes Pilsen maçtan kopmak üzere olduğu dakikalarda. Smith'in "her topu atarım" olayı özelliklerle 3'lükler kendini belli ediyor. Euroleague'de Abdi İpekçi'de yüzde 16.7 (4/24) 3'lük ile oynayan Charles Smith, deplasmanda biraz daha fazla imana gelip eline her geleni şut olarak atmadığından yüzde 52.2'e (12/23) kadar çıkartabiliyor. İki oran arasında gece ile gündüz kadar fark var. (bu arada Nikita ve Anony.'a teşekkürler, her nasılsa deplasman ile evde oynanan maçlardaki yüzdeleri tam tersi şekilde yorumlamışım:)) Haftanın diğer süper istatistiği Maccabili Carlos Arroyo'ya ait. Arroya kaç yıldır kırılamayan ve Anthony Parker'a ait olan Maccabi tarihinin en kötü index rakamı rekorunu Avellino deplasmanında kırmayı başardı. 1/7 2'lik, 0/4 3'lük, 1 ribaund, 1 assist istatistikleri yakalayan Porto Rikolu, maçı -10 index sayısı ile tamamladı. Bu tuhaf istatistiği yakalayan İsrailli gazeteci Arale Weisberg'e teşekkür etmek gerek. Maccabi tarihinin en pahalı oyuncusuna verilen paralar bu istatistikleri elde etmesi için verilmedi tabii ki.
Gerçi haksızlık etmeyelim 1995-1996 sezonunda oynanan Barcelona maçında Tom Chambers sağlam! bir performans sergileyerek harika istatistikler yakalamış. 0/11 2'lik, 0/3 3'lük atan Chamber 2 sayı, 9 ribaund, 3 asist ve 3 top kaybı ile karşılaşmayı tamamlayan Chambers'ın Maccabi tarihine geçmesine o yıllarda index istatistiğinin hesaplanmaması engel olmuş.

3 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it is strange, because Charles Smith is a good player and he showed good level during his last season at Real Madrid.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Adsız dedi ki...

iyi hoş da charles smith içeride üçlük atamıyor. verilen grafik de bunu doğruluyor; ama deplasmanda atamıyormuş gibi yazmışsın.

Vladivostox dedi ki...

yalnız eğer yanlış görmüyor isem, verdiğiniz istatistikten hareketle yaptığınız çıkarım tam tersi olmalıydı. zira c.snith deplasmanda(road) %52 , iç saha maçlarında %17 ile üçlük atıyor.