16 Mart 2009 Pazartesi

avrupa'nın en uzun topçusu

Galiba bizim bilmediğimiz bir kural var; "Brezilyalı ve ismi Washington olan bütün topçular uzun boyludur" diye. Şu sıralar São Paulo'da top koşturan, bir ara Fenerbahçe'de de izlediğimiz Washington 1.90'lık boyu ve izbandut gibi vücuduyla gol yollarında etkiliydi. Ocak ayında yapılan bir transfer ile hem Brezilyalı hem de ismi Washington olan tek forvetin São Paulo'daki olmadığını öğrendik.
Partizan 23 yaşında Brezilyalı Washington'u kadrosuna katarak Washington lügatımızı geliştirdi. Yukarıda resmi de bulunan Washington'ın bloga post olmasının nedeni ise boyu. 2.04 metre boy uzunluğu ile Avrupa'nın en uzun topçusu unvanını Peter Crouch'tan aldı. İngiliz topçuyu 2 cm ile geçen Washington, ocak ayında geldiği Partizan'da ilk maçını Kızıl Yıldız karşısında oynadı. Şu ana kadar 2 resmi maçta forma giydi ama fileleri havalandırmak nasip olmadı. Bakalım o zürafa misali boyuyla ne kadar gol atabilecek yarım sezonda...

1 yorum:

B U Z G İ B İ G O L dedi ki...

kayınvalidemin duruma uygun güzel bir lafı vardır: mısır tarlasında boyu güzel!... bir numara olacağını sanmıyorum yani :)