19 Mart 2009 Perşembe

ottawa, montreal'e niyet vancouver'e kısmet

Bir süredir merak edilip duruyordu MLS'in yeni şanslı şehirleri hangileri olacak diye. Dün yapılan basın toplantısı ile Vancouver Whitecaps FC'nin MLS'in 17. takımı olarak 2011 sezonundan itibaren mücadele edeceği açıklandı. Bu aynı zamanda Toronto FC'den sonra ligdeki ikinci Kanada takımı anlamına da geliyor MLS için.
Ligde ikinci bir Kanada takımının yer alması uzun süredir gündemdeydi zaten. Fakat bu yeni "expansion" takım için Ottawa ve Montreal şehirleri daha şanslı görülüyordu. Fakat küresel krizin de etkisiyle bu iki şehir MLS yarışından çekilince meydanda Vancouver'a kaldı. Maçlarını BC Place'de oynacak Whitecaps, stadyumu 20 bin kişilik "futbol stadyumu" haline getirmek için 292 milyon dolarlık bir harcama yapacak. Whitecaps'i diğer expansion takımlardan ayıran farklı bir özellik de söz konusu. 1986 yılında kurulan kulüp, halihazırda USL adı verilen ve Amerikan, Kanada ve Porto Riko takımlarının yer aldığı ulusal ligde mücadele veriyor. Ve ligin son şampiyonu da kendileri. Whitecaps'in MLS'e katılacağı 2011'e kadar da USL'de mücadele edecek. MLS için yeni bir takım söz konusu olmasına karşın bu "yeni" takımın hazır bir taraftar grubu da var. Hatta bu nedenle sezonluk bilet sahiplerine 2011 sezonu için öncelik bile tanınacak.
Vancover Whitecaps FC çok ortaklı bir futbol kulübü. San Francisco Giants'ın sahiplerinden Jeff Mallet, Boston Celtics'in sahiplerinden Steve Luczo kulübün ortaklarından ikisi. Whitecaps FC'nin en ünlü ortağı ise Steve Nash. Kanadalı'nın futbol sevgisini NBA'i kıyısından köşesinden de olsa takip eden herkes bilir. Nash futbola ilgisini Whitecaps ile birleştirince kulübün MLS'de yer alması için çok uğraştı. Bu uğraşılarının sonucunu almış olmasının keyfinden olsa gerek bu geceki 76'ers maçında da 24 sayı, 10 asist, 5 ribaund gibi iyi bir performans gösterdi.
MLS'in Seattle ile başlayan Vancouver ile devam eden kuzeybatıya genişleme projesi Portland ile sürecek gibi görünüyor. Ligin 18. takımına ev sahipliği yapacak şehrin Portland olarak açıklanması bekleniyor bu haftasonuna kadar.

Hiç yorum yok: