17 Mart 2009 Salı

tazmanya'ya arap sermayesi

Bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 sezon içerisinde A-League'e katılacak takımlardan biri Tasmania United FC. Tabi ismi duyunca akla hemen "Tazmanya Canavarı" geliyor. Bilenler bilir Tazmanya Avustralya'nın güneydoğusunda bulunan bir ada. Tasmania United FC ise 2007'de kurulan ve adanın futbola olan ilgisini toplayan yegana takım.
Gelelim resimde ortada yer alan göbekli amcaya. İsmi Mohammed Hussein Ali Al Amoudi. Annesi Etiyopyalı, babası Yemenli, kendisi ise 1965 yılından bu yana Suudi Arabistan vatandaşı. Forbes'un en zenginler listesinde 9 milyar dolarlık serveti ile 43. sırada yer alıyor. Bu serveti nereden yaptığını merak edenler olur diye söyleyelim; Müteahhitlik ve emlak işlerinden iyi para kazanmış gidip İsveç ve Fas'ta petrol rafineleri almış. Eh bu yatırımlar da ona 9 milyar dolarlık serveti sağlamış. Amca bu servetinin yanı sıra futbola da meraklıymış. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Tasmania United'ın Futbol Direktörü Ken Morton ile görüştüğü dedikoduları çıkınca söylentiler de yayılmaya başladı. Morton söz konusu görüşmeyi yalanlamadı, isim vermese de Al Amoudi'yi işaret etti.
Suudi iş adamı akıllı davranarak servetinin binde 1'ini harcayacağı bir işe giriyor. Doğru yönlendirmelere ile bu işi yaparsa A-League hatta Asya şampiyonluğunu bile getirebilir canavarı ile bildiğimiz Tazmanya Adası'na...

Hiç yorum yok: