6 Mart 2009 Cuma

hem rekor hem galibiyet

Bu haftanın en fazla ilgi duyduğumuz konusuydu Partizan - Panathinaikos maçı. Demiştik Beograd Arena'da 18 kişi yer alacak. Bu sayı sponsorlara dağıtılan biletlerle birlikte 22 bin 567 oldu. Ve bir rekora da imza atıldı. Haberim yoktu ben de öğrendim Avrupa'da kapalı salonda oynanan bir basketbol maçını izleyen en fazla seyirci 18 bin 518 ile 7 Aralık 2000'de oyananan Telekom Baskets Bonn ile Alba Berlin arasında Köln Arena'da oynanan maça aitmiş. Euroleague'de ki rekor ise 12 Nisan 2006'da OAKA'da oynanan ve 18 bin 500 izleyicinin olduğu Panathinaikos ile TAU arasındaki Top 16 maçına ait. Partizan 22 bini aşkın seyircisiyle PAO'yu yenmeyi başardı.
Son hafta Unicaja Malaga PAO'ya bir sürpriz yapar da Partizan grup lideri olarak Top 16'yı tamamlarsa saha avantajının da sahibi olacak çeyrek final serilerinde. Beograd Arena'da oynanacak bir seride Partizan'ı yenmek çok zor oalcak gibi görünüyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kusura bakmayin ama bu futbol zevkini bi türlü yasayamiyorum o yüzdende nasil deli gibi futbol hayrani olunur anliyamiyorum.

iyi sohbet'ler