17 Nisan 2009 Cuma

17 günde ne değişti? "el clásico"

Meksika futbolunun esas oğlanlarından Chivas'ta -Mekiska'nın en popüler ve başarılı kulübü- işler iyi gitmiyor bu sezon. Takım ligin orta sıralarında yer alıyor. Bu durum kulübün sahibi ve başkanı Jorge Vergara'yı memnun etmiyor. Bundan tam 17 gün önce takımın başına Omar Arellano getirmişti Vergara. Arellano takımın başında çıktığı 3 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik alınca Chivas'taki 17. gününde kapıya kondu. Böylece mağlubiyet almadan kovulan ilk teknik direktör olarak da tarihe geçti. Jorge Vergara, Omar Arellano'yu kovmasının üzerinden birkaç saat geçmeden en son Sven Göran Eriksson'un yardımcılığını yapan Francisco Ramirez'i yeni teknik direktör olarak basına tanıttı. Vergara bu değişiklikle ilgili olarak Omar Arellano'nun Lanus ile oynanan Copa Libertadores kupası maçını kazanması halinde bile görevde kalamayacağını söyledi. Yani adamın defteri çoktan dürülmüş zaten.
Bu teknik direktör değişikliğinin böyle apar topar yapılmasının altında ise pazar günü oynanacak America maçı yatıyor. Meksika futbolunun en büyük olayıdır "El Clásico". Jorge Vergana sezon gitti bari bu maçı kazanalım diye düşünmüş olmalı ki "Takımın gidişatından memnun değildim, 'El Clásico' öncesi yeni bir hava yakalamalıydık" demiş. Takımın bu maçı kazanması gibi bir sorumluluğundan da bahsetmiş. hani futbolcularaa sezon gitti ama bu maçı kazanırsanız kendinizi kurtarabilirsiniz mesajı vermiş.
Yeni teknik direktör Ramirez için şanslı diyebiliriz. Pazar günkü maçı kazanırsa sahip olacağı primin haddi hesabı olmaz. Lâkin olmadı maçı kaybetti, "Daha yeni gelmiş adam ne yapacaktı" da denilebilir. Vergana'nın "akıl oyunları" işe yarayacak mı, bu pazar günü belli olacak. Son not bir teknik adamın ilk defa üst deüzey bir kulüp takımı çalıştırıp da o takımla sahaya çıkacağı ilk maçın da ülkenin en önemli futbol olayı olmasının olasılığı kaçtır Allah aşkına! Tebrikler demek gerekiyor bu olasılığı gerçeğe dönüştürdüğü için Francisco Ramirez'e...

Hiç yorum yok: