12 Nisan 2009 Pazar

5 yıl beklemek...

Juan Carlos Ferrero'ya bundan 6 yıl önce Roland Garros'u kazandığı gün "Bu anın değerini bil, böyle bir anı yaşamak için 6 yıl bekleyeceksin" deseler kendisi dahil kimse inanmazdı. Ama olmayacak gibi görünen gerçekleşti ve Juan Carlos Ferrero Ekim 2003'ten beri ilk kez bir turnuva kazandı. En son Madrid Masters'ta şampiyon olan İspanyol raket o günlerde dünya sıralamasında 1 numaraydı. Fakat her tenisçinin korkulu rüyası olan sakatlıklar onu da vurdu. Ayak bileğinden ve kolundan geçirdiği sakatlıklar korttaki performansını düşürdü.
Toprak zeminin en en iyi isimlerinden biri olarak gösterilen Ferrero, başlarda oynadığı finalleri kaybederken zamanla çeyrek finalden ilerisini de göremedi tâ ki 12 Nisan 2009'a kadar.
ATP Tour'un Casablanca turnuvasında finale yükselen İspanyol, Florent Serra'yı iki sette geçerek tam 5.5 yıl sonra ilk turnuva şampiyonluğuna ulaştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan dünya sıralamasında 115. sıradaydı Juan Carlos Ferrero. Bu turnuva ile ilk 100 sınırına dayanacak. Eski günlerine dönmesi zor gibi görünse de en azından ilk 100'e girmesi muhtemeldir Ferrero'nun bu yıl içerisinde.

Fotoğraf: ABDELHAK SENNA/AFP/Getty Images

Hiç yorum yok: