13 Nisan 2009 Pazartesi

7 yıl sonra lider değişti!

Cuma günü okuduğum haberlerden biri son 7 sezondur Olympique Lyon'un 30. haftayı 6 puan farkla lider bitirdiğini, bu sezon ise işlerin onların istediği gibi gitmediği yazıyordu.
Evet işler Olympique Lyon'un istediği gibi gitmiyor. 31. hafta tamamlanırken liderliği Olympique Marsilya'ya bıraktılar. Bundan 26 hafta önce Marsilya liderliği Lyon'a teslim etmişti. Eylül ayında verdikleri liderliği ancak 26 hafta sonra geri alan Olympique marsilya'nın hem oynadığı futbol hem de şampiyonluk iştahı Bordeaux ve Olympique Lyon'un fersah fersah üzerinde.
Eric Gerets'in takımı ayrıca tam 10 yıl sonra ilk kez bir haftayı lider olarak tamamlıyor. Daha önce yazmıştık bu husustaki ayrıntıları. Hatırlamak isteyenler için bir tık ötede. Fikstürlerinde Toulouse, Lille gibi zorlu maçlar var. Fakat Lyon ve Bordeaux'un da fikstürlerinde aynı zorlukta maçlar var. Marsilya'nın en büyük avantajı sondan bir hafta önce Lyon'u konuk etmesi. Ligue 1'de finale 7 hafta kala avantaj Marsilya'da. Onlar bunu nasıl kullanacaklar hep beraber göreceğiz.

2 yorum:

PIERREMANU dedi ki...

Bir Fenerbahçelinin Galatasaraylı bir futbolcuyu veya hocayı beğenme, takdir etme olasılığı çok düşüktür. Eric Gerets Galatasaray hocalığı yapmış tek takdir ettiğim insandır. Özellikle Kadıköy'deki maçta kafasının tribünlerden gelen bir şeyle yarılmış olması sonrasında basın toplantısında bu konuyu hiç malzeme yapmaması, konuyu olur böyle şeyler diyerek geçiştirmesi çok erdemli bir hareketti nazarımda. Umarım çok büyük başarılar kazanır.

Çetin Cem dedi ki...

şu oyuncuların ona sarılışını gördüm de.. 2006'da bizde de böyleydi.. hem bir takımın hocasını bu kadar sevmesini, hem de gerets'i çok özlemişim be.