13 Nisan 2009 Pazartesi

15 yıl önce bu hafta

12-18 Nisan 1994 oldukça hareketli bir haftaymış hem Türkiye'de hem dünyada. O haftanın bizim ilgimizi çeken bazı notlarını aşağıya topladık...
- İngiltere'de Take That fırtınası Everything Changes ile sürüyormuş. Grup 4. haftalarında İngiltere Single listesinde zirvedeymiş.
- RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan partisinin meclis grubunda yaptığı konuşmada, "Adil düzen gelmeden, Türkiye'de huzur olmaz" görüşünü savunarak, 'Türkiye 27 Mart yerel seçimlerinden bu yana huzursuz, herkes tedirginlik içinde. Şimdi Türkiye'de iki taraf arasında bir mücadele yaşanıyor. Bir yanda taklitçi siyasi iktidar, diğer yanda huzuru, adil düzeni savunan halk ve RP var. Türkiye adil düzene geçmek için karar vermeli. Adil düzene mutlaka geçilecektir. Geçiş dönemi sert mi olacak yumuşak mı, kanlı mı olacak kansız mı? Biz bu geçiş yumuşak olsun, tatlı olsun, kansız olsun diyoruz" demiş.
- Amerika Boxoffice listesinde 4 milyon 162 bin 489 dolarlık hasılatıyla "4 Nikah 1 Cenaze" ilk sıradaymış. Televizyonlarda 100'den fazla gösterilmiştir filmin kendisi. Filmi bir bütün olarak izlemememe rağmen arada denk geldiğin zamanları toplarsam bütün filmi seyretmişimdir herhalde. Film kadar soundtrackinde bulunan Wet Wet Wet'in "Love Is All Around"u da ses getirmişti.
- Sırp haber ajansı Sırna'nın bildirdiğine göre, Bosna Sırp Kuvvetleri Komutanı General Ratku Mladiç, Sırp Birlikleri'ne, NATO uçaklarını vurma emri vermiş. Bu arada Sırpların Gorazde'ye yeniden top ateşi açtıkları bildirilmiş. BM Mülteciler Komiserliği (UNHCR) sözcüsü Lyndall Sachs, Gorazde'ye 7 top mermisi düştüğünü ve sürekli silah seslerinin duyulduğunu söylemiş. BM Koruma Gücü sözcüsü Rob Annink, bölgenin güneybatısında yeniden hareketlenen Sırpların Drina nehri yakınlarında Boşnak mevzilerine yaklaştıklarını belirterek durumu "Vahim" olarak nitelendirmiş. Bosnalı Sırpların lideri Radovan Karadziç'in, Rusya özel temsilcisi Vitali Çurkin ile birlikte Gorazde'ye geldiği bildirilmiş.
- Liste hadiselerine devam edelim. Bilnboard Hot 100 Single'ın zirvesinde R Kelly vardı. Pek hazzetmediğim şarkılardan biri olan "Bump n' Grand" Amerikalıların o hafta en fazla satın aldığı cd'ymiş.
- O haftanın spora dair haberlerinden biri 1976 Innsbruck Kış Olimpiyatları ve Göteborg'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İngiliz buz patencisi John Curry'nin AIDS'e bağlı kalp krizinden ölmesiydi. 25 yaşında ölen Curry'nin ilginç de bir hikayesi vardı. 1976'da Dünya Şampiyonu olmasının ardından Alman tabloid gazetesi Bild-Zeitung, Curry'nin eşcinsel olduğunu açıklamıştı. Curry bu açıklamayı yalanlamadı fakat özellikle basın tarafından bu açıklama gözardı edildi. Ölümünün ardından aktör Alan Bates, Curry ile 2 yıllık bir lişki yaşadığını ve onun kendi kollarından öldüğünü açıklamıştı.
- 13'ncü Uluslararası İstanbul Festivali sona ermiş. Uluslararası festivalin Altın Lale Ödülü, yönetmenliğini Erden Kıral'ın yaptığı "Mavi Sürgün" adlı filme verilmiş.
- EuroChart Hot 100'ın zirvesinde bir soundtrack çalışması bulunuyordu. Oscar ödüllü Philadelphia filminin Oscar ödüllü şarkısı Streets of Philadelphia ile Bruce Springsteen, Avrupalılar'ın o hafta satın almayı tercih ettiği singledı.
- O sezonun Premier League şampiyonu Manchester United aynı zamanda tribünlere topladığı ortalama seyircide de ilk sıradaydı. United'ın evlerinde oynadığı maçları 44 bin 244 taraftar izliyormuş...

Hiç yorum yok: