16 Nisan 2009 Perşembe

görülecek hesaplar

Şampiyonlar Ligi'nde son 4 belirlenedursun bu dört takımın yarı final ve olsaı final eşleşmelerinde görülecek hesaplar da söz konusu.
Jose Mourinho döneminin Chelsea'sinde en fazla akıllarda kalan maçlar Barcelona ile oynananlardı. Hem 2004-05 hem de 2005-06'daki son 16 eşleşmeleri Jose Mourinho merkezli olsa da saha içi ve dışı çekişmelere sahne olmuştu. Casusluk suçlamasından tutun da 30 dakika içerisinde atılan 4 gole kadar extreme eşleşmeler izlemiştik. Bu sefer Mourinho yok ama geçmişin gölgesi her iki takımın da üstünde olacaktır.
Finale çıkmaları halinde Arsenal - Barcelona, Chelsea - Manchester United ya da Manchester United - Barcelona eşleşmelerinde de ister istemez eski hesaplar gündeme gelecektir. Ki bu hesaplarının hepsinin yakın zamanlı hikayeleri dayanmaları eşleşmeleri daha ateşli kılacaktır. Arsenal'in finalde görüşmeleri halinde Barcelona'dan Paris'in hesabını bu sefer 11 kişi sormak isteyecektir. Hâ keza Barcelona da geçen sezonun yarı finalinin hesabını sorabilir Manchester United'a. Geçen bir yıla geri dönüp bakınca Katalanların geçirdiği aşamanın muazzamlığını bir kere daha anlıyoruz. Chelsea ile Manchester United'ın finalde buluşması ise bir ilk anlamına da gelecek. Üstüste iki yıl aynı iki takımın finalde eşleştiği kimse şahit olmamıştı. Biz şanslıyız ki bu düşük olasılığın gerçekleştiğine tanık olacağız belki de.
Anlayacağımız bu yarı final ve final serilerinden bir sürü hikâye bizi bekliyor olacak.

Hiç yorum yok: