5 Mayıs 2009 Salı

a-rod

NY Times'ın spor muhabirlerinden Selena Roberts'ın Alex Rodriguez ile ilgili kitabı "A-Rod" piyasaya çıktı. Kitabın piyasaya çıkması ile birlikte Roberts'a özellikle NY Yankees Menajeri Joe Girardi büyük tepki gösterdi. Girardi'ye göre kitap Rodriguez'in özel hayatına saldırıyor, tecavüz ediyor. Tabi 2 ay önce Alex Rodriguez'in kariyerinin en verimli döneminde doping yaptığının ortaya çıkması ve kitabın bu konuya da el atması tartışmayı daha anlamlı hale getiriyor.
Kitabı okumadan hakkında yorum yapmak anlamsız. Ama beyzbol tarihinin en pahalı oyuncularından birinin spor kariyeri ile iglili büyük bir skandalın aptlak vermesinin ardından bu tip bir kitabın yayımlanmaması tuhaf olurdu. Ki bahsettiğimiz ülke Birleşik Devletler ise bu daja da affedilmez bir hal alıyor.
Joe Girardi'nin ondan bundan duydukları ile kitap yazmakla suçlanan Selena Roberts ise yılın bestsellerlarından birine imza attı.
Kitapla ilgili tartışmaların daha artması ve yer alan hikayeler üzerine farklı yorum ve itirafların çıkmasını da bekliyorum...

Hiç yorum yok: