4 Mayıs 2009 Pazartesi

soyunma odası hadisesi

Takıldığım konulardan biridir şu soyunma odası resimleri. Paris Saint Germain ve Olympique Marsilya'nın üstüne yok maç hikayesi şeklindeki fotoğraflar konusunda.
Takımların stadyumlarından gelişine tutan da maç sonrası soyunma odasındaki gidip gelenlere kadar herşeyi görebiliyorsunuz. Ki bu kaybedilen maçlar dâhil bu ritüele. Temsil misal yukarıdaki fotoğraf PSG'nin Parc des Princess'te Rennes'e 1-0 yenidliği maçın ardından çekilmiş.
Biz de bu soyunma odasının maç öncesi ve sonrası çekilmiş fotoğraflarının yayımlanması hadisesi mevcut değil. Hani anladım mağlup olunmuş bir maç sonrasının fotoğrafları olmasa da kazanılmış bir maçın ardından soyunma odasının maç önü ve sonrası fotoğrafları ve buna bağlı hikayeleri neden paylaşılmaz, neden devlet sırrı gibi saklanır anlayabilmiş değilim. Bir maç sadece saha içerisinde oynanan bölümden ibaret değildir ki.
Tribünleri, saha içini göstermek kadar şu soyunma odalarının da fotoğraflarını yayınlasalar akıllara takılan pek çok sorunun da cevabı bulunur...

Hiç yorum yok: