6 Mayıs 2009 Çarşamba

tercihler

İlginç bir gündü dün. Ligue 1'de ilk 4'te yer alan takımlardan ikisindeki değişiklikleri önce gazeteler duyurdu ardından kulüplerin resmi İnternet siteleri doğruladı haberleri. Paris Saint Germain'de alınan ilginç! karar ile geride kalan 3 sezonun emekleri boşa gitti. Sağolsun başkan Sébastien Bazin'in egoları belki de gelecek sezonki şampiyonluğu çöpe attı. Charles Villeneuve'un görevden alınıp Bazin'in başkan olmasıyla süreç başlamıştı.
Bu yaz yeniden yapılanma sürecine girecek Paris Saint Germain. Göreve geldiğinde devasa bütçelerden bahseden Bazin, bu yapılanma sürecinde küçülen bir bütçeden bahsetmeye başladı. Paul Le Guen'e hareket alanı bırakmayacak adımlar atmaya kalkınca da küme düşme hattından şampiyonlar ligi vizesi hatta şampiyonluk seviyesine gelen bir süreci de baltaladı. 30 Mayıs itibariyle Le Guen kulüpten ayrılacak. Yerine kulübün eski futbolcularından ve 99-03 arasında Paris Saint Germain'in rezerv takımını çalıştıran, Valenciennes ile iyi işler çıkaran Antoine Kombouaré'nin geleceği konuşuluyor.
Kombouaré'nin Le Guen'in yaptığı işlerin üzeirne taşlar koyması halinde PSG'nin bu sezonun üstüne birşeyler eklemesi mümkün olabilir. Aksi takdirde son 5-6 sezondaki Paris'i izleriz yine gelecek sezon.

Hiç yorum yok: