27 Ekim 2009 Salı

11 & 3.75


Benfica son 20 yıldaki en başarılı sezon başlangıçlarından birine imza attı belki de en başarılısına. Takım sadece Estádio da Luz'da, son 4 gün içerisinde oynadığı iki maçta 11 gol attı. Önce Everton'ı 5'lediler ardından Nacional'i yarım düzine gol ile geçtiler.
Barcelona ile birlikte ofansif anlamda en formda ekip Benfica. Ligde oynanan 8 maçta 30 gol attılar. -Gerçi bu gollerden 14'ü 2 maçta atıldı- Maç başına 3.75 gol ortalaması ile oynuyorlar. Teknik direktör Jorge Jesus'un Paraguay & Arjantin ikilisinden oluşan hücum hattı çok verimli çalışıyor. Cardozo sezona muazzam başladı. Maç içerisindeki gereksiz agresifliğinden sıyrılmış gibi duruyor. Oyun konsantrasyonu da Benfica'ya geldiğininden bu yana en üst düzeyde. 11 golle ligin gol kralı. Portolu Falcao ile birlikte bu sezon gol krallığı için çekişecek Paraguaylı. 4 sezondur yedek kulübesinde bekleyen Saviola da süreklilik kazanmaya başladı. Onun form düzeyini yükseltmesi Jesus'un işini daha da kolaylaştıracak. Cardozo & Saviola ikilisi takımın gollerinin yarısına imza attı. Ki Barcelona'dan kiralanan harika çocuk Keirrison'un da bu kadroda yer aldığını hatırlatmakta fayda var.
Sporting'in erken koptuğu yarışta Braga - Porto -Benfica üçlüsünün kendi aralarında oynayacakları maçlar şampiyonu belirleyecek gibi duruyor. Benfica'nın bu yükselişi sürer, Porto da 1-2 hafta tökezlerse Lizbonlular alır başlarını gider. Braga sezona ne kadar iyi başlasa da haftalar ilerledikçe Leixões'in geçtiğimiz sezon yaşadığı düşüşe benzer bir düşüşü onların da yaşaması muhtemeldir.
İber Yarımadasının batısındaki futbolseverlerden Estádio da Luz'u dolduranlar keyifli bir sezon geçirecekler gibi...

1 yorum:

Puskas dedi ki...

Keirrison kadroda ama oynayamıyor.Nuno Gomes var ondan önce kıdemden dolayı.Sıra gelmiyor çocuğa:)