1 Kasım 2009 Pazar

orlando stadyumu


Bir önceki postta bahsettik Orlando Stadyumu'ndan. Ayrıntılarını bu postta verelim dedik. 1959 yılında yapılan bir stadyum Orlando. 24 bin kişilik kapasiteli olarak inşa ediliyor ve 1990 yılına kadar da "Soweto Derbilerine" evsahipliği gibi önemli bir misyona sahip.
2010 Dünya Kupası planı çerçevesinde 2006'da bakıma alınıyor.28 milyon $ harcanarak yapılan yenilme çalışmaları sonucunda Kapasitesi 40 bine çıkarıldıktan sonra geçtiğimiz yılın Kasım ayınca açıldı. Konfederasyon Kupası'nda takımların antrenman yaptığı sahalardan biri olarak kullanıldı. Gelecek yılki dünya kupasında da aynı işlevi görecek. Tabii sahip olduğu sorunlar giderilebilinirse.
İki hafta önce oynanan Güney Afrika Kupası finalinde stadyumun ışıkları söndü. Yaklaşık 1 saatlik beklemenin ardından ışıklardaki sorun giderildi. Dün oynanan Soweto Derbisi'nde saha zeminin çok kötü olması nedeniyle 14 Kasım'da Japonya ile oynanacak hazırlık maçı da Johannesburg'daki Rand Stadyumuna alındı.
Kupaya yaklaşık 200 gün kala Dünya Kupası Organizasyon Komitesi'nin bu tür sorunları halletmesi için hızlı hareket etmesi gerekiyor. Kupaya az bir süre kala bu tür sorunların yoğunlaşması Danny Jordan ve ekibinin işlerini zorlaştıracaktır.

Hiç yorum yok: