6 Kasım 2009 Cuma

raikkonen'in tercihleri


Geçtiğimiz sezonun en fazla kazanan Formula 1 pilotuydu Kimi Raikkonen. İtalyan takımı Alonso ile anlaşıp Finli de boşa çıkınca önünde farklı seçenekler oluştu. Raikkonen için en ciddi söylenti McLaren ile anlaşacağı yönünde. İngiliz takımı Finli pilota bir sezon için 5 milyon € öneriyormuş Alman basınında yazılanlara göre.
Raikkonen'in Ferrari ile yaptığı anlaşmaya göre ise gelecek sezon yarışmaması halinde 17 milyon €'luk bir kazancı söz konusu. Eğer McLaren ya da bir başka takımla anlaşarak yarışması durumunda ise İtalyanların ödeyeceği para 10 milyon €. Kaba bir hesapla geçtiğimiz sezon sadece Ferrari'den 20 milyon € kazanan Finli pilotun  McLarenle anlaşması halinde önümüzdeki sezon alacağı para bir önceki sezondan 5 milyon € daha düşük.
Kimi Raikkonen'in menajerleri Steve ve David Robertson, İngiliz takımı ile anlaşmanın detayları üzerine çalışa dursun, McLaren'in Finli pilot ile ilgili sorun çıkması halinde "B planı" olarak Nick Heidfeld'i yedekte tutuyor.

1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Nick Heidfeld, Kimi Raikkonen'in yanında değil B planı; Z planı bile olamaz. Çünkü kendisinden iki sezondur haber alamıyoruz. Eğer Renault'ya gitmekte acele etmemiş olsaydı; Robert Kubica, şu an McLaren için en iyi tercih olurdu. (Tabii Raikkonen'in alternatifi olarak.)