13 Kasım 2009 Cuma

san siro'da rugby zamanı


Milanoluların futboldan sonra sevdikleri ikinci spor rugby olsa gerek. Yarın öğlen saat 4'te İtalyanlar, hazırlık maçında Yeni Zelanda'yı konuk edecekler. Maçın biletleri 1 ay öncesinden tükendi. 77 bin satılan biletin yanı sıra sponsorlara verilen biletlerle birlikte 80 bin kişinin San Siro'da olması bekleniyor.
Maçın favorisi dünya sıralamasında da 2. sırada bulunan konuk Yeni Zelanda. İtalyanlar ise ilk 10'da bile değil. Zaten haziran ayında Christchurch'te (bu kadar dini motifli bir şehir adı da zor bulunur) oynanan maçı Yeni Zelanda 27-6 kazanmıştı. Anlayacağınız İtalyanların sahadan sürpriz bir sonuçla ayrılması hakikaten de sürpriz olur.
İtalya'da rugby heyecanı ay boyunca devam edecek. Ayın 21'in de Udine'de dünyanın en iyi takımı olarak kabul edilen Güney Afrika konuk olacak. Ayın sonu, 28'inde de Samoa Adaları, Ascoli'ye gelecek. Lâkin bu maçlara ilgi San Siro'daki Yeni Zelanda maçına gösterilen ilginin yarısını bile bulmuyor. Bu saptamalar işin sırrının San Siro ve Milanolular da olduğunu gösteriyor...

4 yorum:

ozgurr dedi ki...

italya milli takımı maçlarını normalde roma daki stadio flaminio da yapıyor acaba stad bakıma falan mı alındı.

mustafa taha dedi ki...

bildiğim kadarıyla federasyonun kararı bu. çünkü Nick Mallett da maçın roma'da oynanmasına istediğini bas bas bağırıyordu...

ozgurr dedi ki...

bu arada barbarians yazısı için sözün vardı.unutmadın umarım:)

ozgurr dedi ki...

bu arada 20 mart da oynanacak gürcistan-rusya dünya kupası elemeleri grup maçı aralarındaki siyasi sorunlar nedeniyle trabzon da oynanacak.gürcistan grup da lider,rusya ise 2. durumda halen.