27 Aralık 2009 Pazar

zemin muhalefetinin tekerrürü


Günün ilginç haberlerinden biri Hindistan ile Sri Lanka arasında oynanan beşinci ve son günündeki kriket maçından geldi. 3-1 Hindistan'ın üstünlüğü ile devam eden ve Yeni Delhi'de oynanan serinin son maçı, Sri Lankalı kriketçilerin sakatlanmasıyla ertelendi. Daha doğrusu maçın Avustralyalı hakemi Alan Hurst, karşılaşmanın oynandığı Feroz Shah Kotla Ground'un zemini nedeniyle maça devam edilemeyeceğini karar verdi.

Farkındayım biraz karışık oldu bu giriş. Daha az kafa karıştırıcı bir şekilde anlatmak gerekirse; Hintli oyuncu Sudeep Tyagi'nin attigi top yerde sekiyor -zeminin azizliği demek gerekiyor galiba-  ve Sri Lankalı Mahendra Dhoni'ye çarpıyor. Sri Lankalı kriketçi de yere yığılıyor. Her iki takımın kaptanı da Avustralyalı hakemden maçın ertelenmesini istiyor zeminin bozukluğu nedeniyle.

Maçın hakemi de kriketçilerin talebini uygun görerek maçı tatil ediyor. Stadyumda maçın tatil edildiği kararının açıklanmasıyla birlikte Hintli seyirciler sinirleniyor ve koltukları parçalayarak sahaya atıyorlar. Yapilan açıklamalarda bilet paralarının seyiriclere geri ödeneceği söyleniyor. Bütün bu olayların sorumlusu olarak ise Hindistan kriket Yönetimi tutuluyor. Nisan ayında yenilenmiş haliyle hizmete giren Feroz Shah Kotla Groun'un zemin sorunu bilinmesine karşın maçın oynatılması da zorlama bir karar olarak nitelendiriliyor.

Feroz Shah Kotla Ground, 1883 yılında hizmete açılan kriket maçlarının oynandığı bir stadyum.  Çeşitli yıllarda yenileme çalışmalarının yapıldığı Feroz Shah Kotla Ground 48 bin kişilik kapasiteye sahip. En son yenileme çalışmalarının ardından zeminin sertliğinin giderilmesi için kış çimleri döşenmesine karşın sertlik sorunu bir türlü giderilemedi.
Bütün bu yaşanılanların ilginç bir noktası bundan 12 yıl önce de 25 Aralık 1997 tarihinde yine Hindistan ile Sri Lanka arasında oynanan kriket maçı sahanın karşılaşmanın oynanmasına elverişli olmaması nedeniyle iptal edilmişti.

Hiç yorum yok: