31 Aralık 2009 Perşembe

sırbistan'ın "banu güven"i holiganlardan dertli...


Brankica Stanković, Sırbistan'ın en ünlü televizyon yüzlerinden. Ülkedeki en büyük özel televizyon B92'de "Insajder"-insider adlı programın yapımcısı ve sunucusu. Brankica için bir ay öncesine kadar herşey yolundaydı.
Fakat Avrupa Ligi maçı öncesinde Partizanlı taraftarlar ile Toulouselu taraftar arasında çıkan kavgada bir Fransız taraftarın hayatını kaybetmesinin ardından Stanković için de kabus dolu günler başladı.
Televizyon programında Partizanlı taraftarların karıştığı fakat cezalandırılmadıkları holiganizm, cinayet, uyuşturucu ve saldırı bağlantılı olayların listesini yayınladı Brankica Stanković. Programın ardından ölüm tehditleri almaya başladı Sırp televizyoncu. Hatta Partizan'ın Belgrad'da Efes Pilsenle oynadığı maçın ardından tribünlerde Brankica Stankovic'e tahmin edebileceğiniz gibi küfürler ve tehditler dolu tezahüratlar yapılmaya başlandı.

Olay çığrından çıkmaya doğru gelişince B92 çalışanları da tepkilerini göstermeye başladılar. Televizyon çalışanları B92 binasının önünde pankart açarak Brankica Stankovic'e destek verdi.
B92'nin CEO'su Veran Matić radikal bir çağrıda bulundu. Partizan'ın holiganları temizleyen kadar sponsorların kulübe verdikleri desteğin çekilmesini, Partizan'ın maçlarının da seyircisiz oynanmasını istedi. Yaşanılan olayların ancak bu şekilde duracağına ve sorunlu taraftarın bu şekilde temizleneceğine inanıyor Veran Matić.
Partizan tarafında ise Matić'in bu sözlerine cevap Duško Vujošević'ten geldi. Partizan'ın antrenörü bütün taraftarların holigan ve suçlu ilan edilemeyeceğini, sadece küçük bir kesimin bu olaylardan sorumlu olduğunu ve bu nedenle de kulübün ve bütün taraftarların cezalandırılmasının anlamsız olacağını söyledi.
Partizan'ın basketbol takımının  başkanı Predrag Danilovic de durumdan kişisel olarak üzüntü duyduğunu fakat kulüp adına resmi bir girişimin söz konusu olmayacağını belirtti.

Konunun kahramanı Staknkovic ise Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuşmuş. Sırp Televizyoncu, “Beni bu kadar çok endişelendiren şey tehditler değil, bu grupların hâlâ bu denli güçlü olması. Sırbistan’da gazetecilerin polis koruması altında çalışmak zorunda kalması tam bir skandal. Üstelik tüm bunlar, devlet olaya el koyduğunu söyledikten sonra oluyor” demiş.
Olayla ilgili gelişmeler olursa elbetteki bloga yazacağız. Ki herkesin fikir belirttiği bu konuda medyanın -en azından- Sıbistan'da ne kadar güçlü olduğunu göstermesi açısından da izlemek gerekiyor...

1 yorum:

scugnizzi dedi ki...

banu güven demişsin de bu kadın öyle güzel değil. :)