28 Aralık 2009 Pazartesi

nereden nereye...


Matti Nykanen kış sporlarının en büyük efsanelerinden biridir. Fin kayakla atlayıcı 1984'de Saraybosna'da düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda olimpiyat şampiyonluğu ile tanıştı. Dört yıl sonra Calgary'de, kayakla atlamada üç altın madalya kazanarak, bunu başaran ilk sporcu olarak tarihe geçiyordu Matti Nykanen. Kariyerindeki dört olimpiyat şampiyonluğunun yanı sıra altı da dünya şampiyonluğu bulunuyor 1963 doğumlu Nykanen'in. Finlilerin efsane sporcuları arasında yer alan Matti Nykanen bugünlerde Finlandiya'nın en önemli gündem maddelerinden biri. Noel günü karısını öldürmeye teşebbüsten dolayı tutuklandı Nykanen.
Karısına önce bıçakla saldıran ardından da bormozun kemeriyle boğmaya çalışmış eski şampiyon. Karısının kedi gibi dokuz canı olsa gerek ki bu iki teşebbüsten de öbür tarafı boylamadan yaralı olarak kurtulmuş.
Matti Nykanen'in işi zor, 2005'te de birine bıçakla saldırı suçundan 26 ay hapis cezası yemiş. Dört ay hapiste yatarak kurtarmış. Fakat bu sefer dört ay falan olmaz, oldukça uzun bir süre parmaklıkların arkasında durur gibi gözüküyor.
Matti Nykanen'in hikayesi de nereden nereye dedirtenlerden tıpkı O.J Simpson ve Mike Tyson da olduğu gibi...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kadinin gozlerine iyice baktiktan sonra insan dusunuyor

Adsız dedi ki...

Az önce gördüm, serbest bırakılmış ama sanırım şimdilik. Karısı Noel günü hastaneye kaldırılmış ve aynı gün taburcu edilmiş.

Muhtemelen benim dil eksikliğimden kaynaklanıyor, herhalde şartlı tahliye gibi birşeydir çünkü karısına yaklaşmama cezası getirilmiş ama bi yandan da suçlamaların düştüğünü anladım.

Neyse ilerleyen günlerde bildiğim bir dilden kaynak bulurum umarım :)

2005'te de yemişti aynı naneyi, yazık karısına ha. 26 aylık cezayı 4 ayla yırttığı suçu da karısına yönelik saldırıdandı yanlış değilsem.

Kötü.

Adsız dedi ki...

Bu arada demin habere rastladığım sayfayı kapatıyodum da Nykanen'in bi resmine rastladım, feci halde Blackie Lawless'a benziyodu.

Unknown dedi ki...

tutuksuz yargılanması bekleniyordu.

bu arada nykanen, hem kayakla atlama dünya kupasını, hem dört tepeyi şampiyon tamamlamış; olimpiyat, dünya şampiyonası ve kayakla uçma dünya şampiyonası'nda da altın madalya görmüş tek kayakla atlamacıdır.

tr13d dedi ki...

daha önce bir kez boşanıp tekrar evlenmişler. ayrıca geçen yaz hanfendi boşanma davası açacağını 14. kez ilan etse de, kararından dönmüş.