15 Nisan 2010 Perşembe

güney afrikalıların fendi fifa'nın kurallarını yendi...


FIFA’nın Dünya Kupası bilet satışları ev sahibi ülkeye ayırdığı kontenjanlar için istediği rakamı yakalayamadı. Bu durumun kaynağının yerel halkın online ya da belirtilen banka şubelerindeki satış merkezlerinden bilet almaya ilgi göstermemesi olarak ifade ediliyordu. Ki online satış da işlemlerin çok karmaşık olması bilet almak isteyen ve azimli olan insanları bile vazgeçirmişti. Turnuvanın başlamasına 60 günden az bir süre kala FIFA satılamayan 500 bin bileti de göz önüne alınarak kendi kurallarını çiğnedi ve süpermarket ile alışveriş merkezlerinde FIFA’nın bilet satış noktalarının kurulmasına izin verdi. Güney Afrikalılar, Dünya Kupası biletlerini kurulan bu satış noktalarında satılmaya başlandı.
Güney Afrikalılar da bu kararı bekliyor olsalar gerek ki sadece Cape Town’da binlerce kişilik kuyruklar oluştu. Bir Güney Afrikalı, en son bu tür bir kuyruğu Nelson Mandela’nın hapisten çıktıktan sonra katıldığı ilk seçim olan 1994’te gördüğünü söylemiş BBC muhabirine.
Biletlerin süpermarket ve alışveriş merkezlerinde satışa çıkmasına karşın sorunlar yaşanmaya devam ediyor. 64 yaşındaki bir futbolsever bilet satış kuyruğunda beklerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yine satış sırasında çıkan teknik aksaklıklar nedeniyle ilk gün 3.5 saat boyunca sadece 32 kişi bilet satın alma şansına erişebildi. Bu da zaman zaman gerginliklerin çıkmasına neden oldu. Fakat bütün bu olumsuzluklara rağmen gösterilen ilgi, biletlerin turnuva başlayana kadar satılacağına işaret ediyor.

Hiç yorum yok: