13 Nisan 2010 Salı

hırvat futbolu sıkıntılı

Hırvat futbolu yetiştirdiği ve yurtdışına pazarladığı futbolcular açısından sıkıntı çekmese de Hırvatistan futbol ligi, Prva HNL zor günler geçiriyor. Şampiyonlukların Dinamo Zagreb ve Hajduk Split arasında paylaşıldığı Prva HNL’de seyircilerin maçlara olan ilgisi dikkat çeker oranda azalmış durumda. Son 10 yıldır 3 bin seyirci ortalaması ile oynanan lig maçlarına bu sezon ilgi gösterilmiyor. Ligin 24. haftasında oynanan sekiz maçın toplamında stadyumlara gelen seyirci sayısı 12 bin 150 oldu. Bu, maç başına 1517 taraftar anlamına geliyor. İki hafta önce oynanan lig maçlarında da tribünlere gelen toplam seyirci sayısı 12 bin 650’yi ancak bulabilmişti.
Haftanın en fazla ilgi çeken maçında Hajduk Split 4 bin kişiyi tribünlere çekmeyi başardı. Croatia Sesvete ile Inter Zaprešić arasında oynanan maçı ise sadece 150 kişi izledi.
Tribündeki sayılar açısından Hırvatistan komşuları Sırbistan ile karşılaştırıldığında daha fazla taraftar tribünlerde yer alıyor. Fakat Sırp futbolseverlerin, polisin maçlar sırasındaki tutumu nedeniyle bu sezon lig karşılaşmalarını boykot ettiği de bilinen bir gerçek. –Sırbistan’da lig maçlarının seyirci ortalaması 1370 –
Hırvatistan liginde takımlar arasında rekabetin olmadığı, Dinamo Zagreb ya da Hajduk Split’in hegemonyası devam ettiği sürece tribünlerin dolması da zor görünüyor.

Hiç yorum yok: