15 Nisan 2010 Perşembe

partizan 1992 & sasha djordjevic

Partizan’ın 1992 yılında İstanbul’daki sürpriz şampiyonluğunda Predrag Daniloviç ile birlikte en büyük pay Sasha Djordjevic’indi. 18 yıl aradan sonra Partizan’ın o günkü gibi genç bir kadro ile sürpriz bir şekilde dörtlü finale kalması o takımdaki isimleri de gündeme getirdi. Sırp Tanjug haber ajansı, bu haftasonu Eurosport için EuroCup dörtlü finalinde yorumculuk yapacak Djordjevic ile keyifli bir röportaj yapmış. Biz de röportajı elimizden geldiğince buraya aktaralım dedik.
İstanbul’daki dörtlü finali, kulüp kariyernin en güzel anı olarak nitelendiriyor Sasha Djordjevic. Çok genç bir takımın hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Sasha, o günkü savaş konjonktüründe evlerinde hiçbir maç oynamadıklarını vurguluyor, 2010 model Partizan’ın bu açıdan şanslı olduğunu müthiş seyirci desteğini arkasında bulduğunu belirtiyor. Ayrıca da bu atmosferde oynayan Partizanlıları kıskandığını da söylüyor Sasha Djordjevic. Maccabi maçı sonrası Djordjevic’i en fazla etkileyen şey, takımın bu başarıyı normal karşılaması, deliler gibi kutlamaması olmuş. “Basketbolcuların hepsi mutluydu, gülümsüyordu, sevinçten havaya sıçramıyorlardı ya da şampanya patlatmıyorlardı. Bu onların karakterini ve daha fazla başarı istediklerini gösteriyordu” diyor Sasha Djordjevic.
Dörtlü finalde ezeli rakip Kızıl Yıldız gibi başka bir kırmızı-beyazlı takımlı oynuyor Partizan. Sezon içerisinde oynadıkları iki maçtan birini kazanmıştı Belgrad ekibi. Djordjevic’e göre tecrübe ve büyük maçların baskısı önemli faktörler bu tür maçlarda özellikle de büyük miktarda para yatırıp, çok fazla yatırım yapan takımlar için. Sasha Djordjevic dörtlü finalde rakip olarak Barcelona ya da Olympiakos’u tercih ediyor. CSKA’nın oldukça büyük tecrübeye sahip olduğunu, bu yıl da şampiyonluk için diğer takımlara göre daha az şans tanınmasının onların üzerinde baskı olmamasını sağladığını, bunun da Rusların avantajı olduğunu düşünüyor.
Röportajın sonunda ise “Şampiyonlukları getiren savunmadır. Partizan belki de Avrupa’nın en iyi savunma yapan takımı. Benim onlara vereceğim mesaj oyunlarını oynamaları” diyor Sasha Djordjevic.

Hiç yorum yok: