12 Nisan 2010 Pazartesi

ispanyollar para basıyor

İspanya Milli Takımı’nın saha içerisindeki başarıları İspanya Futbol Federasyonu’na nakit akışı olarak geri dönüyor. Dünya Kupası arifesinde federasyonunun imzaladığı sponsorluk anlaşması sayısı 17’i bulmuş durumda. Bu anlaşmalarla birlikte elde edilecek gelirin 27 milyon avroyu bulması bekleniyor.
İspanyol Milli Takımı’nın üç resmi sponsoru; Expert, Banesto ve Cespa, federasyonla 1 milyon 500 bin avro değerinde anlaşmalara imza attı. Bu üç resmi sponsordan gelecek toplam para da 4 milyon 500 bin avro. Bu sponsorluk anlaşmaları şirketler, sonucunda bizdekine benzer avantajlara – maç biletleri, reklam filmlerinde milli takım oyuncuların rol olması ve özel davetler- sahip oluyor. İspanyol Futbol Federasyonu üç resmi sponsorun yanı sıra dokuz adet de co-sponsora sahip. Bu sponsorlardan elde edilen gelir de 4 milyon 500 bin avro. Her co-sponsor 500 bin dolarlık bir ödeme de bulunuyor İspanyol Futbol Federasyonuna.
İspanyol Futbol Federasyonu yalnız sponsorlardan gelir elde etmiyor, yaptığı özel karşılaşmalarda da ceplerini dolduruyor. Her hazırlık maçı için İspanyol Futbol Federasyonu’nun kasasına 2 milyon avroya yakın meblağda bir para akıyor.
Bu gelirlerin karşılığında da İspanyol Futbol Federasyonu, Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nın kazanılması halinde 23 kişilik kadroda yer alan futbolcuların ve teknik ekibin her birine 550 bin avroluk prim vaadinde bulunabiliyor. Bu da minimum 12 milyon avronun prim olarak dağıtılması anlamına geliyor.
İspanyol Futbol Federasyonu sponsorlardan ve yaptığı reklam anlaşmalarından bu parayı kazandığı için kimse “Nereden geliyor bu primin suyu ya da Vicente Del Bosque ne kadar para aliyor?” sorularıyla taciz etmiyor.

2 yorum:

fethi dedi ki...

İspanyollar her yıl Uefa ve şampiyonlar liginde basarı olup kolay para basabiliyor.İspanya da çok kaliteli takimlar ve futblocular vardir Bizdekilere bakin GS 2000 yıllinda Aslan ruhu sayesinde uefayi aldik ama takim ruhu olan futbolcular bunu basarır.

Unknown dedi ki...

İspanyollar Brezilya'yı solluyor