21 Temmuz 2010 Çarşamba

17 yıllık sözleşme

Spor tarihinin en ilginç sözleşmelerinden biri belki de en ilgincine salı günü imza atıldı. NHL takımlarından New Jersey Devils, Ilya Kovalchuk ile 17 yıllığına anlaştı. 27 yaşındaki Kovalchuk'u 44 yaşına kadar bağlayacak sözleşme, NHL Yönetimi tarafından reddedildi. Sözleşmenin reddedilme nedeni salary cap (ücret tavanı) konusunda NHL'i yanıltma ihtimalinin doğması. Rus kanat oyuncusu ilk 10 yıl için 102 milyon dolar, son yedi yıl için ise 7 milyon dolar kazanacak.
2010 Şubat'ında takasla Atlanta Thrashers'tan Devils'a gelen Kovalchuk, takımda kalma nedeni olarak Stanley Kupası'nı kazanma şansını gösterdi ve "Geçtiğimiz sezon play-offlarda bitmemiş bir işimiz kaldı" şeklinde konuştu basın toplantısında. Rus hokeyci anlaşmanın 17 yıllık olmasını da "17'nin uğurlu sayısı olmasıyla" açıkladı.  Ayrıca sözleşmeyi kabul etmeye de 17 Temmuz'da karar vermiş Ilya Kovalchuk.
New Jersey Devils geçen yıl normal sezonu Atlantik Konferansı lideri olarak tamamlamasına karşın, play-offların ilk turunda daha sonra Stanley Kupası finalistine yükselen Philadelphia Flyers'a elenmişti.
Sözleşme NHL Yönetimi tarafından reddedilse, askıya alınsa da uzun süreli anlaşma olarak NHL tarihine geçti bile... 

Hiç yorum yok: