20 Temmuz 2010 Salı

macijauskas yeni işini buldu

Avrupa'nın belki de dünyanın sayılı şutörleri arasındaydı Arvydas Macijauskas. Tau Ceramica ile geçen harika sezonların ardından NBA'in büyüsüne kapılıp New Orleans Hornets'in teklifini kabul ettiğinde kariyerinin en büyük hatalarından birini yapmıştı. Hornets'ta neredeyse hiç forma şansı bulamayınca ertesi sezon Avrupa'ya döndü. Başka bir kötü seçimle Olympiakosla anlaştı. Oldukça yüklü bir sözleşmeye imza atan Macijauskas, sezon boyunca istenilen performansı sergileyemedi. Bunda yaşadığı sakatlıkların da rolü büyüktü. Olympiakosla yaptığı sözleşmedeki ağır maddeler nedeniyle bir türlü Yunan ekibinden ayrılamadı her ne kadar basketbol oynamasa da. Sakatlığın ardından basketbola geri dönmek için çabalasa da henüz 30'unda emekli olmak zorunda kaldı.
Aryvdas Macijauskas emekliliğini açıklamasının üzerinden iki ay geçmişti ki hayatnın geri kalanında ne yapacağı belli oldu. Litvanyalı basketbolcu, Lietuvos Rytas'ın rezerv takımı olarak kabul edilen Perlas Vilnius'tan gelen yardımcı antrenörlük teklifini kabul etti. 
Perlas Vilnius geçtiğimiz sezon Litvanya Birinci Ligi'ne yğkselmişti. İlk sezonunda ligi sekizinci sırada tamamlayıp play-off'a kapağı atan Vilnius ekibi, ilk turda Lietuvos Rytas'a elenmişti. Macijauskas'ın basketbolculuk kariyerinde yaptığı çıkışı Perlas Vilnius'ta da göstermesi durumunda antrenör sirkülasyonu açısından oldukça hareketli olan Litvanya basketbolunda kısa zamanda önemli yerlere geldiğini görmek mümkün olabilir... 

Hiç yorum yok: