20 Temmuz 2010 Salı

londra 2012'ye bütçe kesintisi

Londra 2012 Yaz Olimpiyatları'na iki yıl kala hazırlıklar gitgide yoğunlaşıyor. Spor Bakanı Hugh Robertson'ın verdiği bilgiye göre organizasyon kapsamında yapılması gereken inşaatların 2/3'ü tamamlanmış durumda. Organizasyon Komitesi öngörülenden daha ileri olduğunu söylüyor projenin. 
Herşey yolunda gidiyor gibi görünse de İngiliz Hükümeti'nin Olimpiyatlarlar ilgili olarak aldığı bütçe kısıntısı memnuniyetsizlik yarattı. İlk etapta kesintinin 27 milyon sterlin olacağı ifade edildi. 13 milyon sterlin şantiyelerin  güvenliği için ayrılılan paydan, 11 milyon sterlin uluslararası yayın ve medya merkezi için ayrılan paydan, 3 milyon sterlin de basketbol salonu ve veladrome'da yapılacak değişiklikler için ayrılan bütçeden kesildi. Yapılan bütçe kesintilerinin devamının gelip gelmeyeceği konusunda net bir fikir yok. 
Çeyreklerde açıklanan ekonomik raporların en sonuncusunda 2012 Yaz Olimpiyat'larının maliyetinin 6 milyar ile 9 milyar 298 milyon sterlin arasında olacağı öngörülüyor. Oyunlara ayrılacak bütçenin açıklandığı Kasım 2007'den bu yana ise 700 milyon sterlinlik bir tasarruf söz konusu. 

Hiç yorum yok: