25 Temmuz 2010 Pazar

hint antrenörler azmış!

Başlık aslında herşeyi açıklıyor sadece olayın detaylarını vermek gerekiyor. Geçen hafta yazmıştık bloga Hint Kadınlar Çim Hokeyi'nde patlayan seks skandalını. Bugün ise başka bir skandal düştü Hindistan basına. Commonwealth Oyunlarına hazırlanan Hindistan Kadın halter Takımı'nın antrenörü Ramesh Malhotra haltercilere cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle, Hindistan Halter Federasyonu tarafından görevinden alındı ve hakkında soruşturma açıldı. Üç üyeli bir komite tarafından yapılacak araştırmada Malhotra suçlu bulunursa, çeşitli yaptırımlarla karşılaşacak.
Olayın günışığına çıkması ve büyümesinde Uluslararası Halter Federasyonu'nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Karnam Malleswari'nin de rolü bulunuyor. Hindistan tarihinin en önemli kadın haltercisi olarak kabul edilen Malleswari, 2000 Sydney Yaz Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmıştı.
Karnam Malleswari, olaylar nedeniyle Federasyon Genel sekreteri Sahdev Yadav'ın da Ramesh Malhotra hakkındaki iddiaları gözardı ettiği için kovulması gerektiğini düşünüyor. Bronz madalyalı eski halterciye göre, eğer Yadav kovulmazsa Malhotra gibil insanlar antrenör olacak. Bunun önüne geçmenin tek yolu da olayla ilgili herkesin cezalandırılması.
Peki Ramesh Malhatro ne diyor kendisi hakkında yapılan suçlamalarla ilgili olarak. Malhatro'ya göre iddialar asılsız ve kendisi de suçsuz. Karnam Malleswari'nin kişisel nefreti nedeniyle olayların bu şekilde geliştiğini söylüyor Ramesh Malhatro.  Soruşturmanın sonucunda Malleswari mi yoksa Malhotra mı haklı ortaya çıkacak.
Geçen hafta çim hokeyi, bu hafta halter derken acaba önümüzdeki hafta hangi sporda bu tür bir haber okuyacağız Hint basınında... 

Hiç yorum yok: