27 Temmuz 2010 Salı

ilk altın emelyanov'un

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ilk altın madalya sahibini buldu. Şampiyonın ilk yarışı, "Erkekler 20 kilometre Yürüyüşü", Stanislav Emelyanov kazandı. 19 yaşındaki Rus atlet, yarışın başından sonuna kadar ilk iki sırada yer aldı. Sekizinci kilometresinde ise ele geçirdiği liderliği yarış sonuna kadar sürdürdü Emelyanov. Kariyerinin ilk büyükler yarışında 1:20:10'luk performansıyla altına ulaşan Stanislav Emelyanov'u, 1:20:38 ile İtalyan Alex Schwazer ve 1:20:49'luk derecesiyle Portekizli Joao Vieira takip etti. 
Hatırlatmak gerekirse Erkekler 20 Kilometre Yürüyüş Avrupa rekoru, Vladimir Kanaykin'e ait. Rus atlet Avrupa rekorunu 27 Temmuz 2007'de 1:17:16'lık derecesiyle elde etmişti. 
Bu arada Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın resmi İnternet sitesi süs niyetine yapıldığı için Stanislac Emelyanov'un yarıştaki karelerinden birini postun başına ekleyemedik. Canlı skor ve start listelerini yayımlayamayan bir İnternet sitesinin yarıştan fotoğrafları da kısa süre içerisinde koymasını beklemek büyük bir iyimserlik olsa gerek...

Hiç yorum yok: