26 Temmuz 2010 Pazartesi

iki kırmızıya tatil edilen maç...

Haftasonun en olaylı maçı Çin Süper Ligi'nde oynandı. Shangai Shenhua ile Qingdao Jonoon arasındaki  maç ikinci yarıda çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. 
Normal bir şekilde başlayan maçta, Shangai ilk yarıda bulduğu gollerde 2-0 öne geçti. İlk yarıdaki skordan dolayı sinirlenen Qingdaolu oyuncular ikinci yarıya sert bir futbolla başladılar. 64. dakikada rakibine sert giren Aleksandre Rodic ikinci sarı karttan kırmız kart gördü ve oyun dışı kaldı. İki dakika sonra ise Stejan Jukic, Vicente de Paula Neto'ya yaptığı hareketten kırmızı kart cezalandırıldı.  
Hakem Wang Zhe'nin ikinci kırmızı kart kararının ardından olanlar oldu ve saha birden karıştı. Önce sahaya bir Qingdao taraftarı girdi. - En azından Qingdao Jonoon Genel Menajeri Yu Tao'nun ifadesi bu yönde. Tao'ya göre sahaya ilk giren kişinin kulüple resmi bir ilişkisi yok-  Sahaya taraftarın girmesinin ardından Qingdao teknik direktörü Dragan Jovanovic'in yardımcısı ve futbolcular da hakemin kararını protesto etmek için sahaya hücum ettiler. Maçın hakemi Zhe de maçı tatil ederken, polis sahaya girdi ve herkesi dışarı çıkartmaya çalıştı. Karşılaşmanın tatil edilmesinin ardından da Qingdao Jonoon taraftarlarının tepkisi devam etti. Hakemin odasını basmak isteseler de başarılı olamadılar. Stadyumundan çıkarken 100 kadar taraftar hakem Wang Zhe'nin bulunduğu araca saldırdı.
Olaylarla ilgili olarak Qingdao Genel Menajeri Yu Tao suçu hakeme yıktı. Hakemin maçı kötü yönettiğini savunan Tao, bunun da nedeni olarak, Zhe'nin fazla genç olmasını gösterdi.
Yaşanan olayların ardından kimin ne ceza alacağına dair Çin Futbol Federasyonu'nun kararı bekleniyor.

Hiç yorum yok: