26 Temmuz 2010 Pazartesi

rosenborg'un yeni teknik direktörü

Erik Hamren'in İsveç Milli Takım teknik direktörlüğü görevini kabul ettiği 4 Kasım 2009'dan bu yana yeni çalıştırıcısını arıyordu Rosenborg. Bir sürü adayın ismi geçmişti, 10 ayın sonunda bir başka İsveçli Jan Jönsson'da karar kıldılar.
Hâlihazırda Stabaek'i çalıştıran Jönsson, sözleşmesinin sona erdiği Aralık ayından itibaren Rosenborg'un başına geçecek.  Beş yıldır Stabaek'i çalıştıran İsveçli, ilk sezonunda Bærum kulübünü ikinci ligden (Adeccoligaen) alıp Tippeligaen'e taşıdı. 2007'de ligi ikinci sırada tamamlayan Stabaek, 2008 sezonundaysa tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu kazandı. -1912 yılında kurulan bir kulüpten söz ediyoruz- Lacivert-Mavili kulüpteki istikrarını ertesi yıl da devam ettiren Jönsson'un takımı ligi üçüncü sırada tamamladı.
Bu başarısının ardından, yılın teknik direktörü seçildi Jan Jönsson. Şimdi ülkenin en ünlü/popüler kulübünün başında beklentileri karşılamak için uğraşacak. Özellikle Avrupa kupalarındaki başarılı Rosenbırg'u geri getirmek İsveçli teknik adamın önceliklerinden biri olacak gibi görünüyor...

Hiç yorum yok: