26 Temmuz 2010 Pazartesi

2015 asya kupası üzerine...

2015 Asya Kupasına ev sahipliği yapacak ülke önümüzdeki yılın ocak ayında belli olacak. Daha doğrusu resmen açıklanacak. Avustralya dışında herhangi bir aday çıkmadığı için 2015 Asya Kupasına Okyanusyalılar ev sahipliği yapacak.
New South Wales, Victoria, Queensland ve Australian Capital Territory turnuvaya ev sahipliği yapan eyaletlerden biri olmak istiyor.
16 takımın katılacağı ve 23 gün sürecek turnuvanın Avustralya'nın iklim koşulları nedeniyle ocak ayında düzenlenmesi hedefleniyor.
2015 Asya Kupası için aday sekiz stadyumu bulunuyor;

Sdyney: ANZ, Sydney Football, Parramatta
Melbourne: Etihad ve AAMI Park
Brisbane: Suncorp
Gold Coast: Skilled
Canberra: Canberra

Turnuvanın final maçının ANZ Stadyumu'nda oynanması bekleniyor. AFC, turnuva için en az dört, en fazla beş stadyumum koşulunu şart koşuyor. Asya Kupası her geçen turnuva daha fazla ilgi gören bir turnuva.
Irak'ın şampiyon olduğu 2007'deki turnuvayı 650 milyon kişi televizyon izlemişti. Yine aynı turnuvada Avustralya'nın oynadığı maçları kümülatif olarak 2 milyon 500 bin "Şifreli kanal"dan takip etti. Japonya ile oynanan çeyrek final maçını ise izleyen seyirci sayısı 419 bindi. Ki bu şifreli -pay tv-  kanaldan yayımlanan bir futbol karşılaşması için rekor anlamına geliyor.
2015 Asya Kupası, Avustralya'nın 2022 Dünya Kupası ev sahipliği adaylığı için de önemli bir niyet göstergesi.  Geçen ay içerisinde  oylamada oy kullanacak FIFA yetkililerine, rüşvet niteliğinde hediye verildiği için Avustralya Adaylık Komitesi hakkında soruşturma açılmış, sonuçta da herhangi bir işlem yapılmaya gerek duyulmamıştı. Avustralya'nın dünya kupası adaylığı için iddiasını devam ettirebilmesi ve önemli bir futbol organizasyonun ev sahipliği üstlenebileceğini gösterebilmesi açısından 2015 Asya Kupasına özen gösteriyorlar. 

Hiç yorum yok: