10 Şubat 2009 Salı

alex rodriguez hadisesi

Caner olayı daha detaylı yazar umuyorum ama kaç gündür okuyunca 2-3 satır yazmadan edemedim. Bizi pek ilgilendirmese de Amerikan spor basınının 1 numaralı gündem maddesi Sports Illustrated'ın "sağlam bir gazetecilik başarısı" olarak ortaya çıkardığı MLB (Amerikan Beyzbol Ligi)'in en değerli ve pahalı oyuncusu Alex Rodriguez'in 2001-2003 yılları arasında 3 yıl boyunca steroid kullanması.
Gerçi bu habere şaşırmamak lazım. Geçtiğimiz yıldan beri devam eden Roger Clemens hadisesi sırasında Senatör George Mitchell tarafından Kongre'ye sunulan ve "Mitchell Raporu adı verilen çalışmada 104 beyzbolcunun steroid v.b performans arttırmaya yardım edici maddeler kullandığı yazıyordu. Clemens'in davası devam ediyor. Her ne kadar kendisi bu iddiaları reddetse de NY Yankees ve Toronto Blue Jays'te oynarken kişisel antrenörlüğünü üstlenen Brian McNamee ise Clemens'in steroid kullandığını iddia ediyor.
Clemens hadisesi ile birleştirdiğimizde Rodriguez'in ki kendisi MLB tarihinin en pahalı oyuncusu -kaç kişi 10 yıllığına 275 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atabilir ki- açıklamalarının ligin ve oyuncuların üzerindeki şaibeyi doğruladığını söyleyebiliriz.
Alex Rodriguez'in Texas Rangers forması giydiği 2001-2003 yılları arasında yani steroid kullandığı dönemde ligin en değerli oyuncusu da olmak üzere 6 ödül kazanmıştı. Kendisi dün ESPN'e verdiği röportajda sadece Rangers yıllarında steroid kullandığını, NY Yankees döneminde temiz olduğunu söyledi. Tabi öyle olunca kariyerinde kazandığı ilk "MVP" ödülü ve kırdığı rekorlar da steroid yardımıyla elde edilmiş oluyor gerçeği ortaya çıkıyor. Herşeyden önemlisi toplumun kendisine duyduğu saygı da bir anda eridi. Rodriguez ESPN'e yaptığı açıklamalarda en son 2003 sonbaharında steroid kullandığını o dönemde yaşadığı sakatlığın ardından bir daha elinin o ilaçlara değmediği de belirtmeyi ihmal etmedi!
Rodriguez'in ortaya çıkan bu durumu karşısında herhangi bir ceza alması söz konusu değil. Sadece dediğimiz gibi toplum içerisindeki imajı ve saygınlığı dibe vuracaktır muhtemelen. Gerçi MLB ve NFL'de neredeyse oyuncuların yarısının bu tür performans arttırıcı maddeler aldığı tahmin ediliyor. Tabi tahmin etmekle isimlerin telaffuz edilmesi birbirinden farklı. Ama Amerikan spor basını önümüzdeki 1 ay boyunca bu olayı konuşmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok: