30 Mart 2009 Pazartesi

140 saat kamu görevi...

90'lı yılların ortalarında parlayan Norveç Milli Takımı'nın orta sahasındaki önemli isimlerden biriydi Erik Mykland. Onun en etkili top oynadığı dönem PAO forması giyidiği yıllardı. En azından benim aklında öyle kalmış. Hollanda, Avusturya, Yunanistan, Almayan ve Danimarka maceralarının ardından 2004'te futbolu bıraktı Mykland.
2006 yılında uyuşturucu satın almak ve kullanmaktan göz altına alındı ve hakkında kamu davası açıldı. Dava devam ederken Kasım 2008'de uyuşturucu bulundurmaktan bir kere daha göz altına alında Norveçli topçu. Bu iki olay nedeniyle yargılanan Erik Myland'ın davasında karar açıklandı. 140 saat kamu görevi yapmakla cezalandırılan Norveçli ucuz kurtardı demek mümkün. Söz konusu cezayı yerine getirmek için 7 ayı bulunuyor Mykland'ın. Aksi takdirde 5 ay hapis cezası ile karşıkarşıya kalacak.
Bu sorunlarla uğraşırken Mykland bir yandan da futbola geri dönüş yapmaya karar verdi. Emekliliğinin üzerinden 4 yıl geçmesine karşın eski kulübü Start ona şans vermeyi uygun gördü. Lâkin Start forması uyuşturucudan tekrar göz altına alınması nedeniyle ile sadece 1 maç oynayabildi Mykland.
Kısmetse devam edecek gibi görünüyor futbol oynamaya tabi kötü alışkanlıklarından uzak durmayı başarırsa...

Hiç yorum yok: