4 Nisan 2009 Cumartesi

prag'da perde kapanırken

Önce TRT'ye iki çift laf söylemek gerek. Madem Indesit Şampiyonlar Ligi'nin yayın hakkına sahipsiniz maçları anladık tercihinizi Avrupa Jimnastik Şampiyonası'ndan kullandığınız için canlı yayınlamıyorsunuz tamam da insani saatlere de mi koyamıyorsunuz banttan yayın için. Final 4 maçlarını gece 01.30 ile 03.30'a koymak hangi akıllını işidir merak ettim. Neyseki TRT'ye saydırırken CEV'in sitesinde maçları LAOLA1 üzerinden bedava izleme şansını sahip olduğumuzu öğrendim de bilgisayar maçından seyrettik ilk maçı. İkincisini birazdan takip etme niyetindeyim...
Voleybolda Avrupa kupalarında sezon bu hafta sonu erkekle Şampiyonalr Ligi Final 4'u ile sona eriyor. Her yıl Final 4'a katılan takımlardan biri ev sahipliği yapardı organizasyona bu sezon değişikliğe gidildi ve Prag Indesit Erkekler Şampiyonlar Ligi maçlarına ev sahipliği yapıyor. Final 4'un ilk maçı Iraklis ile bir zamanlar Arçelik'te de görev yapan Zoran Gajić'in çalıştırdığı Iskra Odintsovo arasındaydı. Iraklis Avrupa voleybolunun en önemli ekiplerinden biri.1987, 89 ve 92'de Avrupa Kupası'nı kazanmıştı. 2000'li yılların neredeyse tamamında Şampiyonlar Ligi Final 4'a kaldı Selanikler. 4 Defa 4'lü finalde yer aldılar. Hiç birinde şampiyon olamadılar. 2002'de Polonya'da üçüncü, 2004'te Rusya'da dördüncü tamamaladılar turnuvayı. 2005'te Selanik'te ev sahibi olmalarına karşın finalde Fransız Toours'a harika bir maç sonunda 3-1 yenilerek ikinci oldular. 20005'i pas geçerken 2006'da 4 bin Yunan'ın desteğine karşın Roma'da finalde bu sefer Sisley Treviso'ya boyun eğdiler. Iskra Odintsovo ise Rusların ara ara boy gösteren ekiplerinden. Rusya'da hiç şampiyonlukları yok, Avrupa'da ise en büyük başarıları 2004'te ki Şampiyonlar Ligi ikinciliği.
Iraklis'in bu sefer olacak diye çıktığı maçta setlerin ilk bölümleri Iskra Odintsovo kontorlünde geçmesine rağmen final puanlarını Iraklis alınca maçtan 3-1 galip ayrıldı ve bir kere daha finale yükseldi. Ruslar ise kafalarını ne kadar duvara vursalar azdır alabilecekleri bir maçı setlerin sonlarında oynadıkları rezil oyunla verdiler. Yunanlıların 2.06'lık Slovak orta oyuncusu Andrej Kravarik maçın adamıdır benim gözümde. Belki de kariyerinin son Şampiyonlar Ligi Final 4'un da (kendisi 38 yaşındadır bu arada) kupayı almaya kararlı görünüyor Kravarik.
Günün ikinci yarı final maçı iki İtalyan arasında. Trentino Volley ile Lube Banca Marche Macerata arasındaki mücadeleden Macerata çıkar diyorum. Final 4'un ilk gün ve final maçı değerlendirmesini de yarın sabah yaparız diye umuyorum.
Son sözün de Yunan taraftarlara. Adamalrı takdir ediyorum nerede olursa olsun takımlarını takip edip, detekliyorlar. Bugün de Prag'da 3 bin Yunan hem salonu keyiflendirdi hem Iraklis için itici güç oldu. Fotoğraflar elimize ulaştığında Yunanlı taraftarların resimlerini de ekleriz bloga...

Hiç yorum yok: