30 Mart 2009 Pazartesi

oklar toshack'a

Cardiff'te Finlandiya'ya 2-0 yenildikleri cumartesi gününden beri John Toshack manşetler. Galli'nin evlerindeki maçta oynattığı taktik futbolcular tarafından bile eleştiriliyor. Maça Craig Bellamy'yi tek forvet oynatarak çıkan Toshack'ın takımının maç boyunca yakaladığı gol pozisyonu sayısı 1!
bu istatistiği görenler haklı olarak sorunun John Toshack'ın taktiğinde olduğuna inanıyorlar. Defans oyuncusu James Collins'e göre kazanmak zorunda oldukları bir maçta takımın hücum etmesi gerekli. Fakat ileride Craig Bellamy'i yalnız bırakarak bunun güç olduğunu düşünüyor Collins. Galler hücumunun merkezi olan Bellamy de Collins'e katılıyor. Kendisinin topu alıp, futbolcuları geçen ve gol atan bir tarzının olmadığını, yapılan srvisleri değerlendiren bir futbolcu olduğunu vurgular Cityli topçu. Bu açıklamayla da kendini kurtarmaya çalışıyor vermiş Bellamy.
Yapılan bu eleştirilere karşın John Toshack'a göre sorun takımın genç oyuncuların takımlarında fazla süre bulamaması. Hani takımda fazla süre bulamamak ile hücum yapamamak arasında bir bağlantı kuramadım ben. Neyse Türkiye gibi ülkede mat olmamış bir adam Ada basınını da biçer geçer. Olan hasretle bir organizasyona katılmayı bekleyen Galliler'e olur...

Hiç yorum yok: